Megkóstolhatod a Rubik-kockát - Garantáltan jókedved lesz tőle

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Idén ismét visszatér az InterContinental Budapest Live on the Terrace eseménysorozata. Élő zene, DJ, finom ételek és a saját fejlesztésű, magyar találmányok ihlette koktélok mellett lehet élvezni a nyári naplementéket Budapest egyik legszebb kilátásával. Meg is kóstoltuk őket.

A Dunakorzó egyáltalán nem csak a turistáké, bár valószínűleg kevés magyar beszédet lehet hallani, ha itt sétál az ember. Kevés helyinek jutna eszébe, hogy beugorjon egy koktélra vagy vacsorára az egyik nagy szálloda teraszára. Az pedig végképp nem, hogy az utcán salsázzon élőzenére. Pedig mindezt megtehetjük, az Intercontinental felkészült a nyárra.

Igyál meg egy Rubik-kockát

A koktélozás nálunk is egyre menőbb, sok újhullámos helyen a hangulatunk és kedvenc italunk alapján rakják össze a frissítőt, a szálloda bárjában viszont azt találták ki, hogy a turistáknak izgalmas italokon keresztül mutatják be a magyar gógyit, hogy milyen sok mindent köszönhet a világ a feltalálóinknak. Így megismerkedhetnek a Rubik-kockával, sőt, ha kirakják a kis zselékoktélon érkező mintát, akkor kedvezményt kapnak.

rubikkocka

Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg a Vitamin C nevű koktél. A látványos, vodkaalapú koktélhoz mozsárban apróra tört, fanyar ízű C-vitamin-tabletta kerül, a friss ízeket pedig a tonik még jobban kiemeli. A citrussorbet és a Corso Elixír is saját készítésű, a megpirított koktélparadicsomot és a friss fűszernövényeket pedig a biokert adja hozzá.

Mindez elemekben érkezik a vendég elé, aki maga keverheti ki az italt, én például kihagytam belőle a paradicsomot. A koktél szép nagy adag, jó lassan lehet elszopogatni. Eközben bambulhatunk a sétáló tömegen, vagy gyönyörködhetünk a Budai Vár látványában is. Vagy folytathatjuk evéssel is a programot.

c-vitamin-koktel

Magyar konyha

Az étterem konyháját vezető Gullner Gergő séf külföldi tapasztalatszerzés után tért vissza Magyarországra, célja a magyar tradíciók újragondolása az őt ért nemzetközi hatásokkal együtt. A legnépszerűbb ételek valószínűleg a Green Eggben készülnek majd, a vajpuha oldalas vagy a füstös-sós halloumni tökéletes egy nyári szabadtéri vacsorához. A szállodának saját kis kertje is van, ahol ugyan nem nagy mennyiségben, de sok minden megterem, a konyha innen használ zöldfűszereket, paprikát, paradicsomot, minicukkinit és minipadlizsánt, epret.

intercontinental 5

Vacsora után pedig indulhat a buli, aki nem szégyenlős, táncra perdülhet a korzón. A Live on the Terrace vendégei egészen szeptemberig részesei lehetnek ennek a komplett gasztro- és zenei élménynek. További információkat az esemény weboldalán találtok.

Fotók: Fehér Ági/Sóbors 

Ezt is szeretjük