
Mexikói receptek a hét minden napjára: burrito, salsa és tortillachips is van köztük

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta
Ha a mexikói konyha rajongója vagy, akkor ez a receptválogatás neked szól: a legnépszerűbb ételekből mutatjuk a kedvenc változatainkat!
Az alábbi mexikói fogások már annyira beépültek a köztudatba, hogy felesleges őket bemutatni: a hozzájuk szükséges legjobb recepteket viszont összegyűjtöttük, így neked már csak az elkészítésre kell koncentrálnod.
Guacamole
A mexikóiak avokádókrémje nem véletlenül hódította meg az egész világot: gyorsan és egyszerűen készül, finom és még egészséges is. Most egy egészen letisztult változatot mutatunk, amelyben minden hozzávalónak tökéletesen érvényesül az íze.

Reggeli burrito
Ezt a vegán burritót mindenképp készítsd el egy ráérősebb reggelre, mert ennél jobbat keresve sem találsz: krémes avokádókrém, szaftos tofurántotta és selymes hamis sajtszósz alkotja, mindezt pedig feketebab és friss zöldségek egészítik ki. Ha pedig a hozzávalókat nem szeretnéd tortillalapba tölteni, akkor burrito helyett dobj össze egy tartalmas burritotálat!

Paradicsomos salsa
A klasszikus paradicsomos salsa a legtöbb mexikói fogás szinte kötelező kiegészítője, és népszerűsége nem véletlen: friss zöldségek és fűszerek alkotják, és egy egyszerű tortillachips mellé vagy grillezéshez is mennyei.

Tortillachips
Ezzel az egyszerűen készülő, ropogós tortillachipsszel garantáltan sikert aratsz: sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti, és az ára is töredéke a csomagolt változatokhoz képest. A legjobb pedig, hogy 5 egyszerű hozzávalóból készül.

Chilis bab
A chilis bab egy legendás babos étel, amelyet legtöbbször darált hússal kombinálva készítenek, azonban a megfelelő fűszerezéssel hús nélkül is mennyei. Ez a változat is ilyen, és ne ijesszen meg a hosszú hozzávalólista, a legtöbb alapanyag valószínűleg amúgy is ott lapul már a konyhádban.

Quesadilla
Ez a gazdag quesadilla a névadó sajt mellett egy nagyon szaftos, gazdagon fűszerezett marhahúsos tölteléket is tartalmaz. Kész tortillalapokból könnyen összedobhatod, és tetszés szerinti friss zöldségekkel, babbal vagy kukoricával is kiegészítheted.

Taco
Ez a taco akár maradékmentőnek is szuper, hiszen előző napról megmaradt avokádókrémet, sajtszószt vagy zöldségeket is belepakolhatsz. A lényeg benne viszont a lime-mal és köménnyel ízesített lencsés töltelék, hiszen ez adja meg az étel alapízeit.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors