Krémes burritotál: rendhagyó formát ölt a mexikói ínyencség
Ez a burrito rendhagyó formát ölt: tortillalapok helyett tányérra kerül a töltelék.
Ez a burritotál nem csak megjelenésében különleges. Olyan nem hétköznapi feltétek alkotják, amelyekkel viszonylag ritkán találkozunk, a sok mexikói fűszer pedig tökéletes összhangot hoz létre.
A tál legfontosabb eleme a sofritas, azaz egy füstös, szaftos, fűszeres tofus ragu, amely tökéletes helyettesítője a hagyományos marhahúsalapú tölteléknek. Emellé pedig a sok friss zöldségből készülő paradicsomos salsa és guacamole kerül, amelyeket saláta, konzerves kukorica és feketebab egészít ki. Ahogy láthatod, ez egy nagyon tartalmas étel, és mivel a legtöbb hozzávalója frissen az igazi, ezért érdemes nagyobb társaságnak elkészíteni akár vendégváróként, és rövid időn belül elfogyasztani.
Burritotál
Hozzávalók 4 személyre
- 3 bögre párolt rizs (kb. 1-1.5 bögre száraz rizsből)
- 1 adag sofritas a leírás szerint
- 1 adag guacamole a leírás szerint
- 1 adag salsa a leírás szerint
- 400 g konzerves feketebab
- 1 kicsi konzerves kukorica
- 0.5 fej friss saláta
- 1 db lime
Elkészítés:
A következő receptekben leírtak szerint készítsük el a sofritast, a guacamolét, a paradicsomos salsát, és pároljuk puhára a rizst.
A rizst osszuk szét 4 tányér között, majd kanalazzuk rá a sofritast, a guacamolét, a salsát, a leszűrt feketebabot és kukoricát, majd díszítsük friss salátalevelekkel.
Ízlés szerint locsoljuk meg kevés lime-mal.
-
2024-04-20 10:16:01
-
2023-05-22 09:32:01
-
2021-03-29 09:32:02
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!