Így használd a fehérjegazdag mogyoróvajat: 8 receptet mutatunk
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A lágy és krémes mogyoróvaj sokoldalúan felhasználható: leves, főétel és desszert is készülhet vele, és biztos lehetsz benne, hogy karakteres íze a legtöbb fogást feldobja!
A magvajak közül a mogyoróvaj az egyik legkarakteresebb ízű, így a vele készült ételek – függetlenül attól, hogy az főétel vagy desszert – biztosan kitűnnek majd a sorból.
Az alábbiakban olyan fogásokat mutatunk, amelyek közül kedvedre válogathatsz reggelire, ebédre vagy vacsorára, és még isteni desszertek is helyet kapnak a válogatásban.
Mogyoróvajas smoothie
A smoothie az egyik legjobb választás, ha gyors reggelit keresel, és akár magaddal is vinnéd a munkába. Ez a mogyoróvajjal és zabpehellyel készülő változat ráadásul fehérjékkel és rostokkal is ellát, mindemellé pedig nagyon finom.
Mogyoróvajas-banános szendvics
A mogyoróvajas-banános szendvics egy másik szuper és tartalmas választás, ha nem megszokott harapnivalót keresel. Elkészíteni a világ legegyszerűbb dolga: kenyérre, mogyoróvajra és banánra lesz hozzá szükséged, és ha nagyon ínyenc akarsz lenni, akkor mindezt lekvárral is megkoronázhatod.
Mogyoróvajas-csokis banánkenyér
A banánkenyér önmagában is az egyik legjobb desszert, azonban ez is tovább fokozható mogyoróvajjal és kakaóval. Ez a mutatós változat ráadásul különleges márványmintásra sül, így álompuha és szaftos vendégváróként is megállja a helyét.
Mogyorókrémes csokitorta
Mogyoróvajjal a legkülönlegesebb alkalmakat is feldobhatod, hiszen tortába sütve is mesés. Ebben a desszertben kétféle formában is szerepel: a puha kakaós piskótába is kerül, és a lágy krémet is gazdagítja. Az egészet pedig gyerekjáték elkészíteni, hiszen kevert tészta az alapja.
Mogyoróvajas keksz
Kiürült a sütisdoboz? Sebaj, a mogyoróvajjal még a legunalmasabb kekszet is feldobhatod, és gyorsan feltöltheted vele a készleteidet. A recept ráadásul nem is lehetne egyszerűbb: még olaj sem kell hozzá, hiszen a mogyoróvajban található zsiradék önmagában is mesésen omlóssá teszi ezt a nasit.
Karfiolkrémleves mogyoróvajjal
Ha krémes és tápláló levesre vágysz, a magvajat akkor is segítségül hívhatod. Ez a karfiolkrémleves ugyanis rendhagyó módon mogyoróvajjal készül: a fűszeres, karakteres ízű fogásból garantáltan elfogy az utolsó csepp is.
Mogyorós pad thai
Thaiföldön, a pad thai hazájában sokkal gyakrabban használnak mogyorót az ételekhez, így nem meglepő, hogy a tésztaszószoknak is rendszeresen visszatérő hozzávalója a mogyoróvaj. Ennek a tofus-zöldséges változatnak is az egyik fő összetevője, és az összhatást olyan ízesítők teszik tökéletessé, mint a gyömbér, a lime és a szójaszósz.
Afrikai mogyoróleves
Ez a mogyoróleves Afrikából származik, és egy igazi kényeztető fogás: fűszeres, pikáns és melengető. A sok mogyoróvaj mellé paradicsom és friss gyömbér is kerül, és az elsőre furcsának tűnő íztársítás egy egzotikus, selymes és fehérjedús levest eredményez.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors