Csokoládéfesztivál, bakonyi receptek, somlói borászatok: különleges finomságok várnak a hétvégén

novprog
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A desszerteket, a sós főételeket és az italokat kedvelők is megtalálják a nekik tetsző programot ezen a novemberi hétvégén.

Azokat a gasztronómiai programokat gyűjtöttük most össze nektek, amelyek a rengeteg Márton napi fesztivál és vacsora mellett lesznek ezen a héten, közülük is érdemes szemezni.

Somló Nagykóstoló

Budapest, Stefánia Palota - november 8.

A legendás Somló hegy ezúttal Budapestre költözik, közel 30 somlói borászat mutatja be borait a Borjour Somló Nagykóstolóján. Ásványos, cool olaszrizlingek, furmintok, hárslevelűk és sok-sok különlegesség várja a borok szerelmeseit. A belépés jegyvásárláshoz kötött, viszont a belépő ára tartalmazza a korlátlan kóstolást is. A kiállítók listáját és a pontos időpontot az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Újbor Kóstoló

Eger, Tóth Ferenc Pincészet - november 8.

A hagyomány szerint Márton-nap környékére forr ki az újbor, így ezekben a napokban mindenképpen érdemes megkóstolni őket. Az eseményen jó pár borászat jelen lesz, ők mutatják be az évjárat első hírnökeit. Bár a borsor meglepetés, de a borászatok közül jelen lesz például a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros Családi Pincészet, a Varga Pincészet, de a teljes listát megtaláljátok az esemény Facebook-oldalán. A részvétel jegyvásárláshoz kötött, de az már tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat, falatkákat és vizet is.

Bakony Expo

Veszprém - november 8-10.

A Bakony Expo rendezvényén megismerkedhetünk a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal, miközben szórakoztató színpadi produkciók varázsolnak el és a helyi konyhával kapcsolatos témák is terítékre kerülnek. A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, de a látogatók megismerkedhetnek magukkal a mesterségekkel és a szerszámokkal is. A környékre jellemző ízvilág, receptek, konyhai praktikák sajátíthatóak el és kulináris finomságok kóstolhatók. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Kemencés Gasztronómiai Fesztivál

Kiskőrös - november 9.

A város kemencéjében sok finomság készül a fesztiválra, amelyeket Kiskőrös főterén rendeznek. A kemencés fogások mellett zamatos újborokat is kóstolhatunk, sőt, áldást is kérhetünk a saját készítésű házi borunkra, amelyre ünnepélyes keretek között kerül sor. Ha magunkkal visszük kedvenc borospoharunkat, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy a finom nedű jó helyre kerül, ráadásul annyiszor töltjük újra, amennyiszer szeretnénk. További részletek az esemény honlapján találhatók

Szolnoki Országos Csokoládéfesztivál

Szolnok, Kulturális Központ - november 9-10.

A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A 8. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválon a nemzetközi díjnyertes édességeket ismerhetjük és vásárolhatjuk meg, de különleges családi programok is lesznek, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat. 15 csokoládékészítő termékeivel találkozhatunk, lesznek glutén- és laktózmentes, illetve különleges ízvilágú csokoládék is. A jegyárakról itt találtok információkat.

Erdei Piac

Budakeszi Vadaspark - november 10.

A Vadaspark erdővel körbeölelt pihenőparkjában a megszokott hangulattal és termelőkkel várják az érdeklődőket, finom termelői, adalékanyagmentes enni- és innivalót, az erdő-mező kincseit kóstolhatjuk és vásárolhatjuk a parkban. A finomságok mellett családi programokkal is készülnek a szervezők, függőágyakkal, állatsimogatással, kirándulással várnak mindenkit. Nemcsak vásárolni lehet, hanem helyben is fogyaszthatunk a termelői ételekből. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük