A legfinomabb gyümölcslevesek nyárra: ezeket csak szeretni lehet
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Répás-fokhagymás mártogatós: sütőben sült zöldség az alapja
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: hús nélkül is laktató
Frissen és aszalva is egészséges a szilva: az emésztésnek is jót tesz
Egy jól behűtött, gyümölcsös krémlevesnél nincsen üdítőbb fogás a nyári kánikulában: a kedvenc receptjeinket mutatjuk, te csak az elkészítésre koncentrálj!
Ezekkel a nyári gyümölcslevesekkel nem foghatsz mellé: annyira finomak, hogy hűsítő desszertként is megállják a helyüket. A legnagyobb előnyük, hogy kevés hozzávalóból és egyszerűen készülnek, így kánikulában is lesz kedved összedobni őket.
Bazsalikomos eperkrémleves
Ezt az eperkrémlevest rendhagyó módon bazsalikom ízesíti, a selymes állagért pedig a sűrű kókuszkrém felel. Mivel nem tartalmaz tejterméket, így a legnagyobb melegekben sem fenyeget az a veszély, hogy gyorsan megromlik, ráadásul tejérzékenyként és vegánként is bátran fogyaszthatod.
Kókuszos citromkrémleves
Az előzőhöz hasonlóan ebben a gyümölcslevesben is a kókusz a legfontosabb kiegészítő, és selymes kókusztej formájában kerül az ételbe. Mellé viszont citromlé és aromás reszelt citromhéj kerül, az egészet pedig vaníliás pudingpor hozza össze.
Hideg málnaleves
Nincs is jobb gyümölcs a nyári időszakban, mint a mézédesre érett, gurulós málna. Ha pedig nem csak frissen fogyasztanád, akkor az illatos szemeket leves formájában is élvezheted: készítsd el ezt a pár hozzávalós, egyszerű krémlevest, és jól behűtve fogyaszd.
Fahéjas szilvakrémleves
A szilva és a fahéj remek párost alkotnak, és ebben a krémlevesben ezt be is bizonyítják. Az ízeket tejszín lágyítja, ennek ellenére azonban kellemesen édes és savanykás marad. Ha nincs kéznél tejszín, akkor tejfölt vagy joghurtot is használhatsz.
Tejszínes meggyleves
A nyári időszak és a gyümölcslevesek verhetetlen sztárgyümölcse a meggy, így nem véletlen, hogy a mi válogatásunkból sem marad ki a belőle készülő krémleves. A savanykás meggyet ebben az esetben habtejszín egészíti ki, az ízesítésről pedig fahéj és szegfűszeg gondoskodik.
Joghurtos őszibarackleves
Őszibarackból kevesen készítenek levest, ami nagy hiba, hiszen az aromás gyümölcsből ez a fogás is mennyei lesz. Most egy főzés nélküli változatot mutatunk, amely görög joghurttól lesz krémes, és narancslétől frissítő.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors, Sági-Kühn Zsófia / Sóbors