
10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sütőben sült cukkinicsónak: fűszeres-húsos ragu kerül bele

Csodafinom méteres palacsintatekercs: sokféle töltelékkel kipróbálhatod

Ínycsiklandó sajtos húsgombóc: füstölt szalonna is kerül bele

Így készítsd elő a tofut, ha igazán jót ennél belőle: hasznos trükköket mutatunk

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ha alig van otthon valami, akkor is készíthetsz isteni desszerteket, már akár két hozzávalóból is összedobhatsz egy finom édességet!
Az alábbi receptválogatásban sütős és sütés nélküli desszerteket gyűjtöttünk össze, amelyek maximum 4 hozzávalót igényelnek. A legtöbb egészen egyszerű recept szerint készül, így kezdők is bátran elkészíthetik!
Keksz leveles tésztából
Keksz 3 hozzávalóból, 20 perc alatt? Kész leveles tésztából lehetséges, csupán porcukorra és csokoládéra lesz hozzá szükséged. Ha derelyevágóval formázod a kekszeket, nagyon mutatósak lesznek, és igazán roppanósra sülnek. Ha szeretnéd, étcsoki helyett fehéret is használhatsz a dekoráláshoz, úgy még édesebb lesz a végeredmény.

Diós habcsók
A habcsók nagyon egyszerűen készül, ráadásul csak tojásfehérjére és cukorra van hozzá szükség, de hogy még különlegesebb legyen, dióval is feldobhatod. Nagy előnye ennek a receptnek, hogy a megmaradt tojásfehérjét is felhasználhatod hozzá, dió helyett pedig akár mandulát vagy mogyorót is választhatsz. Hogy ellensúlyozd a tojás karakteres ízét, egy kevés vaníliakivonatot is csempészhetsz bele.

Szezámos szelet
Ez az édesség összvissz 2 hozzávalóból készül, név szerint szezámmagból és cukorból. Utóbbiból folyékony, aranybarna karamellt kell főzni, majd ebbe forgatni a pirult szezámmagot. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy sütőpapírra borítod, majd megvárod, míg megköt. Mivel a karamell nagyon forró lesz, csak óvatosan!

Banános brownie
Ha eddig azt hitted, hogy brownie-t készíteni sok idő és energia, még biztosan nem találkoztál ezzel a 4 hozzávalós változattal! Az alapja banán, ettől lesz ragacsos és lágy a tészta, de sok kakaó és csokoládé is kerül bele. A gyümölcsnek hála hozzáadott cukor nélkül is elkészítheted, ráadásul 20 percen belül kínálhatod is.

Kókuszos-banános keksz
A banánnál maradva, még az előző brownie-nál is egyszerűbb ez a gyümölcsös keksz, amely csupán 2 hozzávalóból készül! A banán adja az édes ízt, illetve összetartja a kekszet, mellé pedig kókuszreszelék kerül, így egy egzotikus sütit kapsz, amely pillanatok alatt a tengerpartra repít! Ha csak barna, érett banán van hozzá otthon, semmi gond, csak még jobb lesz tőle!

Mogyoróvajas-csokis golyó
Ha szereted a mogyoróvajat, imádni fogod ezt a sütés nélküli golyót is, ami szinte semmi munkával készül. Annyi időt kell csak rászánnod pluszban, amíg a hűtőben pihen a massza, úgy lesz könnyedén formázható. A mogyoróvajas golyót roppanós csokimáz borítja, tökéletes lesz az édes és a sós ízek egyensúlya.

Csokis banánkenyér
Ennek a receptnek is a mogyoróvaj a főszereplője, mellé pedig banán, csoki és zabpehely kerül. Lényegében egy banánkenyérről van szó, annyi különbséggel, hogy liszt és hozzáadott cukor nélkül készül, így egy fokkal egészségesebb és energiadúsabb desszertről van szó. A zabpehelynek hála rostdús, a banán pedig káliumban és magnéziumban gazdag.

Tökmagos-datolyás szelet
Ismét egy sütés nélküli desszerttel folytatjuk a sort: ennek az édességnek tökmag és datolya az alapja, utóbbi gondoskodik az édesítésről, illetve összetartó erőként is funkcionál. Valódi energiabomba ez a szelet, főleg, ha a tetejét még étcsoki is borítja. A munka oroszlánrészét a hűtő végzi, úgyhogy bátran állj neki kezdőként is, nem lehet elrontani.

Citromkrém
10 perc munkával készül a selymes, könnyed citromkrém, amely összvissz 3 hozzávalóból készül. A krémhez magas zsírtartalmú habtejszínre, biocitromra és cukorra lesz csak szükséged. A citrus fontos, hogy kezeletlen legyen, ugyanis a héját is fel kell használni. A tejszínes-citromos keveréket mindenképp tedd pár órára a hűtőbe, hogy sűrű és kanalazható állaga legyen.

Hógolyósüti
A végére egy klasszikust hagytunk, a hógolyót, amit a nevével ellentétben nem csak karácsonykor készíthetsz el. Az alapja vajas tészta, azonban a liszt egy részét őrölt mandulára cseréltük, így még omlósabb és finomabb a keksz. A recept egyébként szinte egy az egyben a hókiflit idézi, csak a formázása sokkal egyszerűbb.
Fotók: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors, Horváth Kitti Gabriella/Sóbors, Szász Eszter