Csodás magyar pezsgők év végére - Felejtsd el az édeset!

nádas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Minden évben egyre finomabb és különlegesebb magyar pezsgőkhöz juthatunk, miért vennénk tucatterméket?

Mindjárt itt a karácsony és a szilveszter, az ünnepeknek pedig meg kell adni a módját. Pezsgőt bármikor lehet inni, de a legtöbben ilyenkor vásárolnak a buborékos italból, a legtöbben maguknak, de egy szép pezsgő jó ajándék is lehet annak, aki értékeli. Persze nem mindegy, milyen.

Hat magyar száraz pezsgőt válogattunk most össze nektek, mindegyik isteni. Az árukban és a palackszámban is van némi különbség, de egyikkel sem fogunk mellélőni. 

Thummerer Rosé Brut 2013

Gyümölcsös rosé pezsgő, illatában az almára, egresre, citrusra emlékeztet, de ízében is előjön a gyümölcsösség, amelyet élesztős ízjegyek és egy szép savszerkezet egészít ki. A pezsgő alapja a pinot noir szőlőfajta. Az elegáns, halvány színű pezsgőt tradicionális, palackos erjesztéssel készítették, a szőlő szüretelésétől kezdve az érlelt pezsgő degorzsálásáig mindent a Thummerer Pincészet végzett. Főként aperitifnek, előételek mellé kínálják, lazac mellé például nagyon jó választás. 5 ezer forint körül kapható.

   

Pannon Imperial Extra Dry

Pannon Imperial a Lidl tradicionális eljárással készült, száraz alappezsgője, komplex és kellemes, friss és gyümölcsös illatú, a Vinagora ezüstérmese. Ha valaki szeretne megismerkedni a minőségibb, hagyományos eljárással készült pezsgőkkel, akkor ez tökéletes belépő. Könnyed gyümölcsössége miatt aperitifnek, előételek, könnyed húsok vagy halak, esetleg saláták mellé ajánljuk. 1890 forintért kapható.

Hungaria Rosé Extra Dry

Hungaria pezsgője friss aranyérmes, játékos gyümölcsösség jellemzi, de ez a könnyed tavaszi ízvilág összetalálkozik egy erős szénsavassággal, így igazán különleges a kontrasztból születő végeredmény. Savai frissek, kicsit málnás, ribizlis az ízvilága, a színe is mélyrózsaszín, illetve van egy nagyon kellemes krémessége. Ahogyan a neve is mutatja, ez a pezsgő száraz, alkoholtartalma pedig 11,5 %. Aperitifnek, gyümölcsös ételek vagy szárnyasok mellé ajánljuk. 

Nádas Borműhely "Pearl of V"

Ez a 2016-os, Viktória Gyöngye pezsgő egy igazi különlegesség, összetétele sem mindennapi: 60% Viktória gyöngyéből, 20% olaszrizlingből és 20% rajnai rizlingből épül fel. Nyerspezsgő, vagyis cukortartalma kevesebb mint 3 g/l, illetve palackban erjedt és érlelt eljárással, expedíciós likőr hozzáadása nélkül készült. Az etyeki Nádas Borműhely pezsgője 2 évig erjed, mielőtt forgalomba kerül. A Viktória Gyöngyéből készült pezsgők igazi ritkaságnak számítanak, bár kevésbé aromásak, savas szerkezettel rendelkeznek. A pezsgő 6 ezer forint körül kapható a pincénél, a másik boltban, a Pohárszékben és az Italomnál.

Pálffy Furmint Brut Pezsgő

A Pálffy Pincénél a természetesség a legnagyobb érték, organikusan, kemikáliák nélkül, egészséges bogyókkal, élénk savakkal és korai szürettel dolgoznak, de már a metszéskor is a pezsgőre gondoltak. Ez a pezsgő spontán erjedéssel, palackos erjesztéssel készült, amely legalább 2 évig tart. Furmint pezsgő, ennek köszönhetően kellemes gyümölcsösséggel bír és tökéletesen illik fehér húsok mellé. 7 ezer forintért kapható, például a Bortársaságnál.

Kreinbacher Brut Classic

Brut Classic összetétele igen izgalmas, 57%-ban furmint, 29%-ban chardonnay, 14%-ban pinot black szőlőből áll. Illatában fehér húsú gyümölcsöket, virágot és kekszet fedezhetünk fel, ez főként a furmintra jellemző gyümölcsösségnek köszönhető. Ez azonban nem csak illatában, ízében is fellelhető, amelyben a frissítő grapefruit és lime dominál, de némi barack is érződik benne. A gyümölcsök mellett a dió, a frissen sült briós és a só is kiérezhető belőle, habzása kellemes és lágy. 5300 forint a Bortársaságnál.

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon