![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A legjobb szaftos raguk bármilyen köret mellé: húsos és zöldséges változatok
![ragu](https://kep.index.hu/1/0/5506/55063/550636/55063623_4069555_b91b3eca5fb7c46321d6d041a9d20bea_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ebben a válogatásban a 8 kedvenc húsos és zöldséges ragunkat gyűjtöttük össze, amelyek segítségével a legunalmasabb köretet is feldobhatod!
Ha a köretet már kitaláltad, de a feltétre nincs ötleted, mindenképp böngészd át ezt a válogatást, mert szuper ragukat szedtünk egy csokorba! A húsimádóknak és a vegetáriánusoknak is kedveztünk, illetve a hagyományos és a különlegesebb ízek kedvelői is megtalálják majd a maguk kedvencét.
Olasz marhahúsos ragu
Ha szereted az eredeti bolognai ragut, ezt a receptet is imádni fogod, hiszen az alapja szinte teljesen ugyanaz, viszont marhanyakból készül. Ez lassú tűzön fő egészen omlósra, isteni lesz, szinte szálaira esik szét. Maga a ragu a kötelező hármastól, a répa-zeller-hagyma kombinációtól lesz ízekben gazdag, de vörösbor és rengeteg zöldfűszer is ízesíti.
![ragu5](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550631/55063191_7e9a6760c8396e9f14c1095eecfcdc1f_wm.jpg)
Fehérbabos ragu
Zöldségekből is készíthetsz mennyei és laktató ragut, ezt a fehérbabosat bátran ajánljuk! Bár nincs benne tejtermék, mégis nagyon krémes lesz a növényi italnak köszönhetően, illetve krumpli is fő bele, amely szintén sűríti. Ha konzervbabbal dolgozol, viszonylag gyorsan összedobhatod ezt az ételt, úgyhogy bátran állj neki akár munka után is.
![feherbabos-ragu](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550632/55063271_3afe54b66b607d50566b2d8e07835801_wm.jpg)
Chilis csicseriborsó-ragu
A zöldséges verzióknál maradva, csicseriborsóból és kelkáposztából is gazdag és laktató egytálételt készíthetsz, a zöldségek fűszeres paradicsomos szószban főnek puhára. Az étel ízét kókusztejjel lágyíthatod, így picit édeskésebb lesz, ráadásul ezzel a paradicsom savasságát is csökkentheted.
![csipos-csicseriborso-ragu](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550633/55063309_49b0d58739f09250b7ba215767fa9b92_wm.jpg)
Autentikus bolognai ragu
Egy klasszikus recept is bekerült a válogatásba, méghozzá a bolognai! Az olasz séf receptje vajjal és szalonnával indul, és a szokásos zöldfűszerek helyett a vörösbor és a zöldségek adják meg a karakterét. Mivel a szósz sokáig, lassú tűzön fő, nagyon szépen összeérnek az ízek, igazán ízletes fogást tálalhatsz a szeretteidnek.
![ragu4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550633/55063391_b776c77e3b3cc9d2acc5d7e6348a2f76_wm.jpg)
Darált húsos ragu koreai módra
Ha egy kicsit különlegesebb ételt készítenél darált húsból, ezt a koreai receptet ajánljuk! Egy nagyon egyszerű és gyors fogásról van szó, mégis extra, valódi ízbomba! Ez a ragu egyszerre édeskés, csípős és sós, és a hozzávalói is viszonylag könnyen beszerezhetők. A lelke a szójaszósz, a chili és a gyömbér, így picit pikáns, enyhén csípős lesz a végeredmény.
![koreai-ragu](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550634/55063423_ad0c65734cb723bca33691c8c103a945_wm.jpg)
Zöldborsóragu krumplival
Ha nem sok minden akad a kamrádban, ezt a ragut valószínűleg akkor is össze tudod dobni: az alapja krumpli, zöldborsó és répa, és egy igazán ízletes fogás születik ebből a kombinációból. A minimalista ragu görög recept alapján készül, a friss kapor a lelke! Tavasszal zsenge, édeskés borsóból készítsd, de mirelittel is tökéletesen működik.
![ragu2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550634/55063453_c42ddc625454b3979bb0d88651ebb993_wm.jpg)
Padlizsánragu
Hasonlóan tartalmas és izgalmas ez a padlizsánragu, amelyben a lila zöldség mellé rengeteg fehérjedús csicseriborsó és paradicsom kerül. A munka nagy részét a gáztűzhely végzi, úgyhogy bátran állj neki ennek a receptnek kezdőként is, nem fogod megbánni! Házi lepénykenyérrel kínálva felejthetetlen élményben lesz részed.
![ragu3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5506/55063/550635/55063517_a4726e422ba905b259cf96f2ccb8eae0_wm.jpg)
Libanoni marharagu
A libanoni marharagu bár hasonlít a magyar gulyásra, teljesen más fűszerezéssel készül. Az étel lelke ugyanis a fahéj és a szegfűbors, ezektől lesz enyhén pikáns és csípős, de a friss koriander is kihagyhatatlan! Minél tovább és minél lassabb tűzön főzöd, annál omlósabb lesz a hús, és az ízek is annál jobban összeérnek.
Fotók: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors