A 8 legfinomabb sajtos rakottas étel – Otthon is könnyedén elkészíthetők
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A tepsiben készült ételek királynője az úgynevezett rakottas fogás, mely elkészítése sokszor elég időigényes, a végeredmény mégis kárpótolni fog.
A magyar konyha elképesztő ételkülönlegességei közt szerepelnek a tepsiben készült ételek, amelyek generációk óta velünk vannak, őrzik hagyományainkat, vagy épp átalakulnak. Szeretjük a rakott ételeket, amelyek után olykor halomban áll a sok mosogatnivaló, de ezt a kis bosszúságot leszámítva mindenképpen megéri a végeredmény.
A rakottast szokták csőben sültnek, gratinnak is nevezni. A francia konyha gratinja mindig egyszerűen készül - rengeteg tejszínnel, hogy jó szaftos legyen a végeredmény. Az olasz, tepsiben készült ételek lelke a paradicsom, a besamel és a sajt. Nagyon finomak ezek az ételek, teljesen mindegy, melyik ország ékes étlapján szerepelnek. A pazar fogásokért nem kell étterembe rohanni, otthon is el lehet őket készíteni.
Cover: Getty Images