A 8 legfinomabb sajtos rakottas étel – Otthon is könnyedén elkészíthetők

rakottascov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tepsiben készült ételek királynője az úgynevezett rakottas fogás, mely elkészítése sokszor elég időigényes, a végeredmény mégis kárpótolni fog.

A magyar konyha elképesztő ételkülönlegességei közt szerepelnek a tepsiben készült ételek, amelyek generációk óta velünk vannak, őrzik hagyományainkat, vagy épp átalakulnak. Szeretjük a rakott ételeket, amelyek után olykor halomban áll a sok mosogatnivaló, de ezt a kis bosszúságot leszámítva mindenképpen megéri a végeredmény.

A rakottast szokták csőben sültnek, gratinnak is nevezni. A francia konyha gratinja mindig egyszerűen készül - rengeteg tejszínnel, hogy jó szaftos legyen a végeredmény. Az olasz, tepsiben készült ételek lelke a paradicsom, a besamel és a sajt. Nagyon finomak ezek az ételek, teljesen mindegy, melyik ország ékes étlapján szerepelnek. A pazar fogásokért nem kell étterembe rohanni, otthon is el lehet őket készíteni. 

Cover: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük