Strandkaják, ahogy még sosem kóstoltad őket - Megnyitott a SHO Beach a Kopaszi-gáton

SHO beach betűk cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Főként a környék lakóinak szeretne kikapcsolódást nyújtani a Kopaszi-gáton nemrégiben megnyílt strand, a SHO Beach, de természetesen minden strandolni vágyót szeretettel várnak a Duna csendes öblében.

Budapest legújabb szabadvízi strandja, a SHO Beach a Kopaszi-gát éttermeivel és sétányával szemben, egy kis öbölben fekszik, ott, ahol kiszabadul a dunai partszakasz a rakpartok fogságából és egy gyakorlatilag sodrásmentes öblöt képez. Lassan mélyül, a legmélyebb része 3 méter és a visszakanyarodó mellékágnak köszönhetően a nagy sodrástól sem kell tartani. Az öböl a folyásiránnyal ellentétesen ágazik le, így természetes szűrőként is működik, valamint a vízminőséget is rendszeresen ellenőrzik. 

A SHO Beach gyakorlatilag az újonnan épülő városrészhez, BudaParthoz tartozik, de különálló intézményként üzemel, vagyis ha kevés utazással, nem zsúfolt strandélményre vágysz, ráadásul mindezt természetes vízben, akkor érdemes kilátogatnod. Bármennyire is Budapestről beszélünk és a Kopaszi-gát csupán 3,5 kilométerre fekszik a belső kerületektől, érdemes autóval érkezned, mert tömegközlekedéssel egyelőre viszonylag bonyolult odajutni a belvárosból, de a fejlesztők ígérete szerint ez hamarosan megoldódik. A környezet kicsit indusztriális, de a finom ételek és a kiváló strand kárpótol érte.

ShO beach belső

Strandklasszikusok újragondolva

A strandon két étterem üzemel, valamint a Cloud9 fagylaltozó nyit egy egységet hamarosan. A központi egység a SHO Chill and Grill, ahol klasszikus ételeket gondoltak újra úgy, ahogy a séfek a minőségi strandkajákat képzelik el. Megtalálhatod itt az olyan hagyományos ízeket, mint a hamburger vagy a kolbász, de ehetsz lecsót is, mindezt gusztusosan tálalva. Én a francia lecsót kóstoltam meg, az íze hozta az elvártat, az adag és az ára is elfogadható volt 2200 forintért.

Francia lecsó SHO belső

Akik különlegesebb ízekre vágynak, azok a Mák pop-up kocsiját látogassák meg, ahol hekket is ehetnek, persze kicsit másképp tálalva a megszokottól, valamint lángost, de ez tényleg nem az az olajban tocsogó kelt tészta, mint ami sajnos a legtöbb strand kínálatát jellemzi. A Mizsei János séf által megálmodott étel mákos-kefires tésztájú, a tetejét pedig a Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtja, valamint mákos tejföl borítja. A külsejére kérget sütnek, így biztosan nem szívja magába az olajat. Az biztos, hogy nem egy szokványos étel és mindenképpen megéri az 1800 forintos árat. 

MÁK lángos belső

Belépők különböző igényekre szabva

Mint említettük, a strandot elsősorban a helyiek igényére szabták, így az árképzését is így alakították. A felnőtt belépő 3200 forintba kerül, BudaPart-i lakók 2300 forintért fürödhetnek. Minden belépő mellé 500 forintos kupont is adnak. A délutáni belépők a normál ár felébe kerülnek, este fél 7 után pedig ingyenes a belépés. Ugyan csak este 7-ig lehet fürödni, az éttermekben 22 óráig üzemel a konyha. Aki nem csobbanni, hanem enni szeretne, 2000 forintért gasztrojegyet is vehet. A többi jegyárról itt tájékozódhatsz.

Nekem nagyon tetszett, hogy ugyan a napágyakért fizetni kell, szerencsére van elég füves terület, és ami még fontosabb, természetes árnyék. Annyi biztos, hogy itt a belépő áráért tényleg színvonalas szolgáltatásokat kap az ember.

Fotó: Soós Bertalan

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon