Tombol a spárgaszezon: a 7 legfinomabb spárgás receptet mutatjuk
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Spárgarajongók, figyelem! Javában tart a tavaszi zöldség szezonja, amit vétek lenne kihagyni. Ennek apropóján állítottunk össze egy receptválogatást.
A spárga a tavasz és a nyár egyik igazi sztárja: elegáns megjelenésű, különleges ízvilágú csemegeként tartják számon, amit persze az ára is tükröz, azonban ha éppen szezonja van, egészen olcsón is hozzá lehet jutni.
Rendkívül tápláló zöldség, tele A- és C-vitaminnal, káliummal, vassal és kalciummal. A belőle készült ételek pedig egyáltalán nem vesznek sok időt igénybe, főleg, ha a zöldséget párolva vagy grillezve használod fel.
Spárgás quiche
Indítsd jól a napot egy laktató és tartalmas, leveles tésztás, spárgás quiche-sel. Csupán néhány hozzávalóból elkészítheted: ami mindenképpen legyen benne, az természetesen a zöld spárga, a citrom reszelt héja és valamilyen kemény, illatos olasz sajt, ami majd felteszi az i-re a pontot.
Baconbe tekert spárga
Folytassuk a válogatást egy előételnek is beillő fogással. A baconbe tekert, sütőben sült spárga elkészítése pofonegyszerű, amit ráadásul reszelt parmezánnal is megkoronázhatsz, így adva extra külcsínt a fogásnak.
Tavaszi spárgakrémleves
Az előételt illik egy levesnek is követnie, ami nem más, mint egy klasszikus, tavaszi spárgarkémleves. Szerencsére a krémleveseknek szinte mindig szezonja van, így a spárga csupán csak egy új ízt kölcsönöz ennek az ételnek. Fontos a zöldség megfelelő előkészítése, amiről korábban megjelent cikkünkben olvashatsz részletesebben.
Tejszínes-spárgás tészta
A tészták sem maradhatnak ki a felhozatalból, így következzék egy ínycsiklandozó, tejszínes-spárgás tészta. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy igazi egylábasos fogás, vagyis egyben készül el a tészta és a szósz is. Használj hozzá sok kakukkfüvet, oregánót és petrezselymet, illetve, ha azt szeretnéd, hogy a szósz a tészta belsejét is átjárja, válassz hozzá pennét!
Vajpuha csirkemell roppanós spárgával
A raguk mindig is nagy kedvencek voltak, így most egy tejszínes-tárkonyos csirkeragu receptjét is bevettük a válogatásba, hiszen ebben is szerephez jut a friss spárga. Emellett a száraz fehérborról, a mustárról, a tejszínről és a fokhagymáról se feledkezz meg, hiszen ezek nélkül csupán csak egy egyszerű párolt csirke lenne belőle.
Spárgás lasagne
Ez a lasagne egy kis csavarral készül, ugyanis hús helyett spárga és cukkini kerül a tésztalapok közé. Ezt egy különleges sajtmártással öntheted nyakon, ami tele van parmezánnal, vajjal és szerecsendióval, és szinte már olyan, mintha egy krémes besamelmártás lenne.
Fotók forrása: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors