Tombol a spárgaszezon: a 7 legfinomabb spárgás receptet mutatjuk

spargas-valogatas
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Spárgarajongók, figyelem! Javában tart a tavaszi zöldség szezonja, amit vétek lenne kihagyni. Ennek apropóján állítottunk össze egy receptválogatást.

A spárga a tavasz és a nyár egyik igazi sztárja: elegáns megjelenésű, különleges ízvilágú csemegeként tartják számon, amit persze az ára is tükröz, azonban ha éppen szezonja van, egészen olcsón is hozzá lehet jutni.

Rendkívül tápláló zöldség, tele A- és C-vitaminnal, káliummal, vassal és kalciummal. A belőle készült ételek pedig egyáltalán nem vesznek sok időt igénybe, főleg, ha a zöldséget párolva vagy grillezve használod fel.

Spárgás quiche

Indítsd jól a napot egy laktató és tartalmas, leveles tésztás, spárgás quiche-sel. Csupán néhány hozzávalóból elkészítheted: ami mindenképpen legyen benne, az természetesen a zöld spárga, a citrom reszelt héja és valamilyen kemény, illatos olasz sajt, ami majd felteszi az i-re a pontot.

spargas-quiche

Baconbe tekert spárga

Folytassuk a válogatást egy előételnek is beillő fogással. A baconbe tekert, sütőben sült spárga elkészítése pofonegyszerű, amit ráadásul reszelt parmezánnal is megkoronázhatsz, így adva extra külcsínt a fogásnak.

sparga-baconnel

Tavaszi spárgakrémleves

Az előételt illik egy levesnek is követnie, ami nem más, mint egy klasszikus, tavaszi spárgarkémleves. Szerencsére a krémleveseknek szinte mindig szezonja van, így a spárga csupán csak egy új ízt kölcsönöz ennek az ételnek. Fontos a zöldség megfelelő előkészítése, amiről korábban megjelent cikkünkben olvashatsz részletesebben.

spargakremleves

Tejszínes-spárgás tészta

A tészták sem maradhatnak ki a felhozatalból, így következzék egy ínycsiklandozó, tejszínes-spárgás tészta. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy igazi egylábasos fogás, vagyis egyben készül el a tészta és a szósz is. Használj hozzá sok kakukkfüvet, oregánót és petrezselymet, illetve, ha azt szeretnéd, hogy a szósz a tészta belsejét is átjárja, válassz hozzá pennét!

penne-spargaval

Vajpuha csirkemell roppanós spárgával

A raguk mindig is nagy kedvencek voltak, így most egy tejszínes-tárkonyos csirkeragu receptjét is bevettük a válogatásba, hiszen ebben is szerephez jut a friss spárga. Emellett a száraz fehérborról, a mustárról, a tejszínről és a fokhagymáról se feledkezz meg, hiszen ezek nélkül csupán csak egy egyszerű párolt csirke lenne belőle. 

csirkes-spargas ragu

Spárgás lasagne

Ez a lasagne egy kis csavarral készül, ugyanis hús helyett spárga és cukkini kerül a tésztalapok közé. Ezt egy különleges sajtmártással öntheted nyakon, ami tele van parmezánnal, vajjal és szerecsendióval, és szinte már olyan, mintha egy krémes besamelmártás lenne. 

spargas-lasagne

Fotók forrása: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük