
Stopperes fokhagymapucolás: a legfurcsább módszer a leggyorsabb
A szétnyomkodósnál jobb kéne!
Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
A Csodás Konyhai Trükk videók nagy kérdése sosem az, hogy meg lehet-e csinálni, hanem az, hogy haszna is van, vagy bődületes hülyeség az egész. Ó, ahányszor szembejött már velem videó arról, hogyan is lehet jobban pucolni a fokhagymát!
Ezért fogtunk egy csomó fej fokhagymát, és kimértük: tényleg érdemes trükközni? A hagyományos módszer a nyerő? Vagy máshogy gyorsabban meg lehet pucolni egy egész fej fokhagymát? Ezt próbáltuk ki, sőt, videóval is dokumentáltuk!

A szintidő a hagyományos, szétlapítós pucolás stopperrel lemért ideje volt, egy fej fokhagymánál 1 perc 23 másodperc.
A kipróbált alternatív módszerek pedig ezek voltak:
1. Ráztuk - az ígéret szerint így 20 másodperc alatt megpucolhatunk egy fej fokhagymát!
2. Áztattuk - az ígéret szerint nem csak könnyebb pucolni a meleg vízben felázott héjat, még a kezünk sem lesz büdös!
3. Dörzsöltük gumikesztyűbe bújtatva - maga Jamie ígérte, hogy nincs többé büdi kéz, és a héjat is úgy ledobja, hogy sej!
4. Mikróztuk - az ígéret szerint 20 másodperc elég neki az üdvösséghez!
Duóban pucoltuk a fokhagymát, és nagyon jól szórakoztunk közben:
Melyiknek van értelme?
Attól függ, mi a cél. A mikrós nagyon gyors, viszont kicsit meg is főzi a gerezdeket. A vízes se rossz, ha időben kapcsolunk az áztatással, és/vagy nagyon fontos, hogy ne legyen büdös a kezünk. A rázogatóst leginkább, mint cardio vagy HIIT edzést ajánlanám, annak mondjuk meglepően erőteljes. A gumikesztyűs meg? Hát, köszi Jamie, mutattuk a videóban, mi sült ki belőle...
Neked is vannak kínzó konyhai kérdéseid? Valami, ami régóta birizgálja az agyadat, de mégsem próbáltad még ki soha? Írd meg, hátha minket is pont az érdekel, és akkor megcsináljuk!