Ünnepi pulykás fogások: 5 ínycsiklandozó receptet mutatunk
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Az ünnepi menü összeállításában, a megannyi lehetséges fogás között kalandozva elég könnyű elveszni. Éppen ezért, hogyha pulykás ételben gondolkozol, egy receptválogatással szeretnénk megkönnyíteni a választásodat.
Igaz, hogy a pulykás ételek nem annyira tartoznak itthon a klasszikus karácsonyi fogások közé, de szerencsére már egyre többször készítjük el mindenféle formában. Hogyha te is pulykás ételben gondolkozol az ünnepekre, úgy ez a receptválogatás neked szól!
Zöldségekben gazdag pulykaleves
Egy finom leves szinte sosem hiányozhat az ünnepi asztalról. Ennek jegyében ajánljuk ezt a fantasztikus és kiadós pulykalevest, amit a rengeteg sárga- és fehérrépa, a zeller, a fokhagyma, a karalábé, a krumpli és a vöröshagyma tesz igazán gazdaggá, a fűszerekről már nem is beszélve.
Zöldfűszeres pulykarolád
A pulyka szépsége, hogy szinte bármely részét meg tudod tölteni. Legyen szó akár az egész állatról, annak combjáról vagy éppen a mellrészéről. Utóbbit egy mennyei, zöldfűszeres, vajas keverékkel lehet remekül feldobni, amit felgöngyölés után egyben is ki tudsz sütni és vékony szeletekben tálalni. Tökéletes főétel lehet belőle egy finom burgonyapüré mellé.
Fokhagymás pulykacomb
Az aranybarna szín minden árnyalatában elkészítheted ezt a szaftos, omlós, pulykamellből készült, baconnel felturbózott fogást. Noha a pulyka egy igen száraznak mondott hús, mit sem fogsz ebből érezni, mindössze a hozzávalókra és a sütési időre kell nagyon odafigyelni. De hidd el, hogy a hús és a vendégek is egyaránt hálásak lesznek a törődésért.
Egészben sült pulyka
Természetesen az egészben sült pulyka sem maradhat ki egy karácsonyi válogatásból. Ezen receptünkből megtudhatod, hogyan készítsd el otthon a narancsos mázas pulykát, amelynek a bőre finom ropogós, míg a húsa omlós marad. Amire érdemes itt is odafigyelned, az az idő. Nemcsak a sütési, hanem az, hogy türelemmel viseltess a hús felszeletelésénél, hiszen ha túl korán vágod fel, a hús könnyedén széteshet, elveszítve ünnepi eleganciáját.
Pulykamell Wellington módra
A Wellington módra készülő ételeket bizonyára már senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen aki evett vagy készített már valaha Wellington-bélszínt, az pontosan tudja, hogy mi a dörgés. A változtatás csupán a húsban van, hiszen ez pulykából készül, de a gombapástétomos és a leveles tésztás csomagolás már ugyanaz. Eme recept különlegessége a hozzáadott pekándióban, a parmezánban és az aszalt vörös áfonyában rejlik.
Fotók forrása: Getty Images