Ünnepi pulykás fogások: 5 ínycsiklandozó receptet mutatunk

pulykas-receptvalogatas
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ünnepi menü összeállításában, a megannyi lehetséges fogás között kalandozva elég könnyű elveszni. Éppen ezért, hogyha pulykás ételben gondolkozol, egy receptválogatással szeretnénk megkönnyíteni a választásodat.

Igaz, hogy a pulykás ételek nem annyira tartoznak itthon a klasszikus karácsonyi fogások közé, de szerencsére már egyre többször készítjük el mindenféle formában. Hogyha te is pulykás ételben gondolkozol az ünnepekre, úgy ez a receptválogatás neked szól!

Zöldségekben gazdag pulykaleves

Egy finom leves szinte sosem hiányozhat az ünnepi asztalról. Ennek jegyében ajánljuk ezt a fantasztikus és kiadós pulykalevest, amit a rengeteg sárga- és fehérrépa, a zeller, a fokhagyma, a karalábé, a krumpli és a vöröshagyma tesz igazán gazdaggá, a fűszerekről már nem is beszélve.

pulykas-receptvalogatas

Zöldfűszeres pulykarolád

A pulyka szépsége, hogy szinte bármely részét meg tudod tölteni. Legyen szó akár az egész állatról, annak combjáról vagy éppen a mellrészéről. Utóbbit egy mennyei, zöldfűszeres, vajas keverékkel lehet remekül feldobni, amit felgöngyölés után egyben is ki tudsz sütni és vékony szeletekben tálalni. Tökéletes főétel lehet belőle egy finom burgonyapüré mellé.

pulykas-receptvalogatas

Fokhagymás pulykacomb

Az aranybarna szín minden árnyalatában elkészítheted ezt a szaftos, omlós, pulykamellből készült, baconnel felturbózott fogást. Noha a pulyka egy igen száraznak mondott hús, mit sem fogsz ebből érezni, mindössze a hozzávalókra és a sütési időre kell nagyon odafigyelni. De hidd el, hogy a hús és a vendégek is egyaránt hálásak lesznek a törődésért.

pulykas-valogatas

Egészben sült pulyka

Természetesen az egészben sült pulyka sem maradhat ki egy karácsonyi válogatásból. Ezen receptünkből megtudhatod, hogyan készítsd el otthon a narancsos mázas pulykát, amelynek a bőre finom ropogós, míg a húsa omlós marad. Amire érdemes itt is odafigyelned, az az idő. Nemcsak a sütési, hanem az, hogy türelemmel viseltess a hús felszeletelésénél, hiszen ha túl korán vágod fel, a hús könnyedén széteshet, elveszítve ünnepi eleganciáját.

pulykas-valogatas

Pulykamell Wellington módra

A Wellington módra készülő ételeket bizonyára már senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen aki evett vagy készített már valaha Wellington-bélszínt, az pontosan tudja, hogy mi a dörgés. A változtatás csupán a húsban van, hiszen ez pulykából készül, de a gombapástétomos és a leveles tésztás csomagolás már ugyanaz. Eme recept különlegessége a hozzáadott pekándióban, a parmezánban és az aszalt vörös áfonyában rejlik. 

pulykas-receptvalogatas

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük