Cseréld le a klasszikus pizzatésztát: 6 szuper ötletet mutatunk
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Így készíts házi zöldségalaplevet: a héjak sem mennek kárba
Brokkoliból, karfiolból és padlizsánból is készülhet pizza. Sőt, még főtt rizst is használhatsz alapnak, ha kipróbálnál valami újat.
Lehet vékony vagy vastag a tésztája, a pizza a világ egyik legkedveltebb étele, amely rengetegféle feltéttel készülhet. Paradicsomos szósz, tejszínes szósz, sonka, gomba, sajtok, és még bőven lehetne sorolni.
Persze a tésztával is lehet játszadozni, egy kis újítást belecsempészni, akár még egészségesebben is össze lehet dobni, ha a tésztagyúrás helyett zöldségaprításra adod a fejed, vagy főtt rizsből készítesz valami különlegeset.
Most adunk pár ötletet, hogyan készíts olyan pizzákat, amiket örömmel fogad majd a család és a barátok.
Csodás pizzák más alappal
- A zöldségalapú pizzák egyszerűen az asztalra kerülnek: rengetegféle zöldséget használhatsz, és többféle recept szerint. Itt van például a brokkoli vagy a karfiol. Mindkét zöldség esetében a rózsákat finomra kell aprítani: ez történhet nyersen vagy főve. Az aprított zöldséget mindenképp egybe kell forgatni reszelt sajttal, tojással és fűszerekkel. Ezután simítsd tepsire, majd pakold meg, amivel csak szeretnéd.
- Ha nincs aprítód, akkor vastagabb szeletekre érdemes vágni a zöldséget, úgy, mintha karfiolsteaket készítenél, aztán mehet rá a feltét. Igaz, ez formájában nem hasonlít a pizzára, a feltétekkel mégis megidézhet az olasz kedvencet.
- Ha már a zöldségsteak szóba került, akkor a káposztát is muszáj megemlíteni. A zöldségnek nagyon jól áll a paradicsomszósz, a szalámi és a sajt.
- Padlizsánból és cukkiniből is mennyei pizza készülhet. A padlizsánt érdemes szeletelni, míg a cukkinit reszelni. A reszelt cukkini vizet enged, ezért, mielőtt egybekevernéd a reszelt sajttal, tojással és fűszerekkel, a felesleges nedvességet nyomkodd ki belőle.
- Reszelt krumplit is használhatsz pizzaalapnak. A lereszelt burgonyát tojással és fűszerekkel keverd egybe, majd lapítsd serpenyőbe vagy tepsibe, ezután süsd szép aranybarnára, csak utána pakolj rá feltétet, és told vissza a sütőbe, hogy tovább piruljon.
- Zöldségek helyett reszelt sajtot is használhatsz alapnak. A reszelt sajtot zsemlemorzsával, tojással és fűszerekkel dolgozd egybe, majd simítsd sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután süsd szép aranybarnára, majd jöhetnek a feltétek, majd megint a sütés.
- Főtt rizsből is pompás pizza készülhet. A menete egyszerű: a főtt rizst keverd egybe fűszerekkel, tojással és reszelt sajttal. Ezután simítsd tepsire, majd jöhetnek a feltétek, és mehet a sütőbe pirulni.
Fotók: Getty Images