Grillezett karfiolsteak gazdagon fűszerezve: könnyű és vitamindús vacsora
Steak és mégsem hús? Bizony lehetséges! Mutatjuk, hogyan készítheted el karfiolból.
Mielőtt igazán felszaladna a szemöldököd, hogy mégis mi köze a karfiolnak a marhahúshoz, megnyugtatlak, hogy nem sok. Mindössze arról van szó, hogy ennél az ételnél a karfiolt a steakszeletekhez hasonló vastagságúra kell vágni, és fűszerolajban megsütni. A végeredmény egy intenzíven fűszeres, kívül ropogós és belül krémes fogás, amely akkor is ízleni fog, ha nem vagy vega.
A karfiolsteak önmagában is egy laktató fogás – főleg akkor, ha sajtszósszal is alaposan nyakon öntöd –, azonban ha mégsem elégednél meg vele, akkor készítsd el hozzá ezt a mennyeien ropogós, fűszeres steakburgonyát is.
Karfiolsteak
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy fej karfiol
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk friss vagy szárított kakukkfű
- 2 tk friss petrezselyem apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 0.5 tk pirospaprika
- 0.5 tk só
- 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
- sajtszósz a leírás szerint
Elkészítés:
A karfiolt vágjuk szabályos, 3-5 cm-es szeletekre.
A fűszerkeverékhez keverjük össze a kakukkfüvet, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót, borsot és pirospaprikát, és adjuk hozzá az olívaolajat. Alaposan dörzsöljük a karfiolszeletekbe, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul.
Óvatosan szedjük ki a szeleteket, és helyezzük őket egy felhevített grillserpenyőbe vagy grillre. Mindkét oldalukon süssük 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.
Szedjük tányérokra, és ezzel a klasszikus vagy ezzel a vegán sajtszósszal lelocsolva kínáljuk.
-
2024-05-02 10:32:02
-
2024-03-20 06:32:01
-
2024-03-07 06:30:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!