A csokis datolyagolyó egészséges, energiát ad, és gyerekjáték elkészíteni
Energiát ad és csillapítja az édességvágyat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyen elkészíthető édességreceptet keresel? Jó lenne, ha a végeredmény nemcsak gyors és egyszerű, de egészséges is lenne, és nem kéne hozzá állati zsiradék, tej, gabonaliszt vagy fehér cukor? Horváth Franciska cukrász, a fenti kívánalmaknak mind eleget tevő Franziska sütik készítője elárulta kedvencének receptjét.
Az aszalt gyümölcsök mindig jól jönnek, ha valami édességre vágyunk, de letiltottuk magunkat a hozzáadott cukrot tartalmazó nyalánkságokról. Mondjuk, ezzel az elméletemmel sokan vitatkoznak, nem mindenki éri be egy marék mazsolával egy tábla csoki helyett, de higgyétek el, ez csak megszokás kérdése.
Na jó, ebben az édességben azért pár kocka csoki is van a biztonság kedvéért, amit egyébként, ha nagyon szigorúan veszed a diétádat, ki is hagyhatsz. A golyók anélkül is össze fognak állni, köszönhetően a puha datolya és a vörösáfonya... cukortartalmának. De az más, mert természetes cukor, nem pedig agyonfinomított.
Ráadásul a bevásárlólistája is egészen normális ennek az édességnek, nem kell hozzá biobolttól puccos delikáteszig bejárni a fél várost. Puha datolya, pisztácia, aszalt vörösáfonya, pici fehér csoki, zabpehely, chia mag - ezek mind kaphatók a kedvenc német élelmiszerdiszkontunkban, ráadásul abszolút vállalható áron.
Nyers datolya golyó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm puha datolya
- 55 gramm zabpehely aprószemű
- 20 gramm aszaltáfonya
- 20 gramm fehér csokoládé
- 10 gramm chia mag
- 30 gramm pisztácia
Elkészítés:
Adjuk hozzá a többi alapanyagot, és állítsuk össze egynemű masszává.
Formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük apró szemű zabpehelybe őket.Tároljuk hűtőben.
Fotó: Shutterstock