Fitt káposztasaláta mogyoróöntettel: izgalmas köret vagy könnyed vacsi
Káposztasaláta rengeteg módon és ízesítéssel készülhet, most egy egzotikus, mogyorószósszal készült változatot mutatunk.
A coleslaw, azaz az ikonikus amerikai káposztasaláta sokak kedvenc nyári csemegéje, hiszen a grillszezonban remekül beilleszthető grillezett és sült fogások mellé. Mint a legtöbb ételből, ebből a krémes salátaöntetből is érdemes a házilag készültet választani, hiszen csak 5 perc vele a munka, de az íze minden boltit leköröz.
Ráadásul előre is elkészítheted, hűtőben több napig is eláll, és fogyasztás előtt csak annyi lesz a dolgod, hogy összeforgasd a káposztával vagy más tetszőleges zöldséggel.
Egy kisebb tálban keverjük össze a hozzávalókat.
Öntsük 600-700 gramm coleslaw-salátakeverékre vagy más tetszőleges leveles zöldségre.
A maradékot kanalazzuk légmentesen zárható tárolóba, hűtőben 1 hétig eláll.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu