
Fitt káposztasaláta mogyoróöntettel: izgalmas köret vagy könnyed vacsi

Káposztasaláta rengeteg módon és ízesítéssel készülhet, most egy egzotikus, mogyorószósszal készült változatot mutatunk.
A káposztasaláták talán legismertebb verziója a coleslaw, vagyis a majonézzel készülő amerikai változat. A krémes keverék méltán népszerű, azonban ha egy könnyedebb, majonézmentes opciót keresel, akkor ez a mogyoróvaj felhasználásával készülő is biztosan tetszeni fog. Az alapja ennek is a káposzta és a répa, azonban egy frissítő, egzotikus ízvilágú öntet kerül rá.
Ha pedig másik, könnyed káposztasaláta-recept is érdekel, akkor ezt a citrusos-mustáros változatot is próbáld ki.
Káposztasaláta mogyorószósszal

Hozzávalók 2 személyre
A salátához:
- 500 g csíkokra vágott káposzta (vegyesen)
- 3 szál sárgarépa
- 2 marék pörkölt, sótlan mogyoró
A mogyoróöntethez:
- 50 g cukrozatlan mogyoróvaj (krémes)
- 1 db lime leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml kókuszital
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek juharszirup vagy méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szeleteljük fel a káposztát és a répát, és tegyük félre.
Tegyük az öntet hozzávalóit egy turmixgépbe, és turmixoljuk selymes állagúra.
Fogyasztás előtt öntsük a mogyorószószt a káposztára, és alaposan forgassuk össze.
Mogyorószórással kínáljuk.
Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!