Fitt káposztasaláta mogyoróöntettel: izgalmas köret vagy könnyed vacsi
Káposztasaláta rengeteg módon és ízesítéssel készülhet, most egy egzotikus, mogyorószósszal készült változatot mutatunk.
A káposztasaláták talán legismertebb verziója a coleslaw, vagyis a majonézzel készülő amerikai változat. A krémes keverék méltán népszerű, azonban ha egy könnyedebb, majonézmentes opciót keresel, akkor ez a mogyoróvaj felhasználásával készülő is biztosan tetszeni fog. Az alapja ennek is a káposzta és a répa, azonban egy frissítő, egzotikus ízvilágú öntet kerül rá.
Ha pedig másik, könnyed káposztasaláta-recept is érdekel, akkor ezt a citrusos-mustáros változatot is próbáld ki.
Káposztasaláta mogyorószósszal
Hozzávalók 2 személyre
A salátához:
- 500 g csíkokra vágott káposzta (vegyesen)
- 3 szál sárgarépa
- 2 marék pörkölt, sótlan mogyoró
A mogyoróöntethez:
- 50 g cukrozatlan mogyoróvaj (krémes)
- 1 db lime leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml kókuszital
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek juharszirup vagy méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szeleteljük fel a káposztát és a répát, és tegyük félre.
Tegyük az öntet hozzávalóit egy turmixgépbe, és turmixoljuk selymes állagúra.
Fogyasztás előtt öntsük a mogyorószószt a káposztára, és alaposan forgassuk össze.
Mogyorószórással kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!