Fitt káposztasaláta mogyoróöntettel: izgalmas köret vagy könnyed vacsi

Kaposztasalata-mogyoroszosszal-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Káposztasaláta rengeteg módon és ízesítéssel készülhet, most egy egzotikus, mogyorószósszal készült változatot mutatunk.

A káposztasaláták talán legismertebb verziója a coleslaw, vagyis a majonézzel készülő amerikai változat. A krémes keverék méltán népszerű, azonban ha egy könnyedebb, majonézmentes opciót keresel, akkor ez a mogyoróvaj felhasználásával készülő is biztosan tetszeni fog. Az alapja ennek is a káposzta és a répa, azonban egy frissítő, egzotikus ízvilágú öntet kerül rá.

Ha pedig másik, könnyed káposztasaláta-recept is érdekel, akkor ezt a citrusos-mustáros változatot is próbáld ki.

Káposztasaláta mogyorószósszal

Kaposztasalata-mogyoroszosszal

Hozzávalók 2 személyre

A salátához:

  • 500 g csíkokra vágott káposzta (vegyesen)
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 marék pörkölt, sótlan mogyoró

A mogyoróöntethez:

  • 50 g cukrozatlan mogyoróvaj (krémes)
  • 1 db lime leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 ml kókuszital
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek juharszirup vagy méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szeleteljük fel a káposztát és a répát, és tegyük félre.

Tegyük az öntet hozzávalóit egy turmixgépbe, és turmixoljuk selymes állagúra.

Fogyasztás előtt öntsük a mogyorószószt a káposztára, és alaposan forgassuk össze.

Mogyorószórással kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük