Mennyei, fehér csokis jegeskávé: tejszínnel készítve még krémesebb
Ha olyan édességet keresel, ami felpörget és még hűsít is, a csokis jegeskávé a legjobb választás.
Az affogato egy olasz desszertkülönlegesség, amelyben egy-két gombóc vaníliafagyival dobják fel az erősre főzött eszpresszót. Több nem is kell, így tökéletes ez az édesség, amely szuper napindító is lehet az édesszájúak számára.
Bár sok receptben más arányokkal dolgoznak, van, ahol dupla eszpresszóval kínálják, a lényeg, hogy erős rövid kávét főzz, a hosszú, felvizezett változat nem lesz hozzá jó. A fagyi lehetőleg legyen jó minőségű, akár házi, és jól hűtsd be, csak tálaláskor vedd ki a fagyasztóból. Így egy krémes jegeskávét kapsz végeredményül, amely tökéletes nyári édesség is egyben.
Főzzünk le egy erős eszpresszót.
Kanalazzunk két gombóc jó hideg vaníliafagyit egy üvegpohárba, majd öntsük nyakon a kávéval.
Ha szeretnénk, reszelt étcsokival díszítsük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu