Vírusölő, vitamindús turmix 3 összetevőből – Az alma, répa, gyömbér igazi mesterhármas
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha nincs türelmed végigenni az összes vitamindús gyümölcsöt és zöldséget, akkor készíts belőlük néhány mozdulattal tápláló turmixot.
Napfényhiányos időben sokkal nehezebb természetes módon hozzájutni a szükséges vitaminokhoz, de szerencsére van néhány zöldség és gyümölcs, amelyeket minden évszakban fogyaszthatsz, segítenek az egészséges életmódod fenntartásában. A gyümölcsök mellett érdemes a gyömbért is beiktatnod az étrendbe, mert nemcsak különleges ízt ad az ételeknek és az italoknak, hanem az immunrendszert is erősíti, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ha az anyagcserédet is felpörgetnéd, akkor ezt a gyönyörű színű céklás turmixot készítsd el.
Az alábbi turmixhoz sem kell se túl sok, se túl extra hozzávaló, alma és répa biztos van otthon, a gyömbér pedig csak extra ízesítő. Ihatod rostosan, vagy ha nem szereted úgy, akkor szűrd le nyugodtan.
Alma-gyömbér-répa turmix
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 1 darab alma (piros)
- 2 szál sárgarépa
- 1 darab gyömbér (2 centis)
- 0.5 darab citrom
- 300 milliliter víz
Elkészítés:
A hozzávalókat hámozzuk meg és kockázzuk fel. Tegyük egy turmixgépbe, öntsük hozzá a vizet, csavarjuk bele a citromot, és turmixoljuk egyneművé. Ha szeretnénk, szűrjük le a rostokat belőle.
Fotó: Getty Images