
Isteni almás fánk dagasztás és kelesztés nélkül: sütőporos a tésztája

Az ősz kedvelt fűszerei érezhetők a könnyű almás fánk tésztájában, egyszerűen nem lehet neki ellenállni, olyan finom.
Az alábbi almás fánk egyszerűen készül, nincs szükség dagasztásra és hosszas kelesztésre, összeállítás után azonnal lehet sütni a pampuskát.
A légiesen könnyű tésztájú fánk az első harapás után rabul ejt. A finomságot bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha fokoznád az ízélményt, akkor fahéjas cukorral szórd meg, és lekvárt is kínálhatsz a fánk mellé.
Almás fánk dagasztás és kelesztés nélkül

Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 darab tojás
- 3 darab (közepes méretű) reszelt alma
- 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, fahéjt, gyömbért és a szerecsendiót.
A tojást a reszelt almával és tejjel keverjük egybe, majd a lisztes keverékkel dolgozzuk egybe.
A fánkokat kanál vagy fagyiadagoló segítségével szaggassuk bő, forró olajba, és süssük aranybarnára.
A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!