Isteni almás fánk dagasztás és kelesztés nélkül: sütőporos a tésztája

afcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ősz kedvelt fűszerei érezhetők a könnyű almás fánk tésztájában, egyszerűen nem lehet neki ellenállni, olyan finom.

Az alábbi almás fánk egyszerűen készül, nincs szükség dagasztásra és hosszas kelesztésre, összeállítás után azonnal lehet sütni a pampuskát.

A légiesen könnyű tésztájú fánk az első harapás után rabul ejt. A finomságot bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha fokoznád az ízélményt, akkor fahéjas cukorral szórd meg, és lekvárt is kínálhatsz a fánk mellé.

Almás fánk dagasztás és kelesztés nélkül

afct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 darab tojás
  • 3 darab (közepes méretű) reszelt alma
  • 2 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, fahéjt, gyömbért és a szerecsendiót.

A tojást a reszelt almával és tejjel keverjük egybe, majd a lisztes keverékkel dolgozzuk egybe.

A fánkokat kanál vagy fagyiadagoló segítségével szaggassuk bő, forró olajba, és süssük aranybarnára.

A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük