Pihe-puha fánkok a sütőből: egyszerűen készül a finomság
A fánk olaj nélkül, sütőbe tolva készül. A tészta zamata kellemesen citrusos, a tetejét pedig változatosan vonhatod be, akár csokival vagy fahéjas porcukorral.
Lényegében csak lisztre és almaszószra van szükség ehhez az isteni fánkhoz, illetve egy kevés sütőporra, attól lesz légies a végeredmény. Ha szeretnél minél több időt spórolni, bolti almaszószt is használhatsz a recepthez, de ha több időd van, készítsd el házilag e szerint a recept szerint.
Natúr és cukrozott almaszósszal is dolgozhatsz, előbbi esetben forgasd még fahéjas cukorba is a kész fánkokat. Ha még erőteljesebbre vennéd a gyümölcsös ízt, keverj apróra kockázott almát is a masszába.
Ha van hozzá formád, sütőben is megsütheted a kis fánkokat. Melegen, a készítés napján a legfinomabbak.
A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban. Keverjük hozzá az almaszószt, míg egységes, ragacsos tésztát nem kapunk.
Öntsünk kb. 2 centi magasan olajat egy mélyebb serpenyőbe, forrósítsuk fel 180 fokosra.
Fagyiadagoló segítségével szaggassuk a masszát a forró olajba. Valószínűleg több adagban kell majd sütni. Mindkét felét süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlővel bélelt tányérra.
A kész almás fánkgolyókat forgassuk még melegen fahéjas cukorba.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu