![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerű almás kevert sütemény – Nagyon szaftos és puha a tésztája
![almássüti2](https://kep.index.hu/1/0/3452/34523/345234/34523429_2643271_44643894089d4512451aec7fe5978184_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Duplán fahéjas az almás kevert süti, a tésztájába és a tetejére is kerül az illatos fűszerből, de a vanília sem maradhat ki belőle.
Se nem pite, se nem piskóta, egészen különleges ez az almás kevert süti: a tésztája úgy készül, mint a brownie, a vajtól szaftos, a rengeteg barna cukortól pedig ragacsos lesz. Utóbbiból nem érdemes csökkenteni a mennyiséget, különben nem lesz az igazi a tészta állaga.
Az almás süti tésztája nagyon sűrű, nehezen önthető lesz, de ez egyáltalán nem probléma, sőt: nem szabad tejjel vagy bármilyen más folyadékkal hígítani rajta, pont ettől a sűrű, cukros tésztától lesz ragacsos és isteni a sütemény. Olyan lesz, mintha almás brownie-t majszolna az ember, igaz, csokoládé helyett fahéjjal készül.
A fahéj nem csak a süti tésztájába, a tetejére is kerül, az egész lakást belengi majd a készülő édesség illata. Az alma pedig már csak felteszi az i-re a pontot, a gyümölcstől lesz igazán különleges és szaftos a tészta.
Almás kevert sütemény
![almássüti](https://kep.index.hu/1/0/3452/34523/345234/34523439_5ee22177a668d11afb8244598ffcb391_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
A sütihez:
- 100 gramm vaj (puha)
- 300 gramm barna cukor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 200 gramm liszt
- 3 közepes darab alma
A tetejére:
- 1 evőkanál cukor
- 0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy nagyjából 25x18 centiméteres tepsit vagy kerámia sütőtálat.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk kockákra.
Keverjük habosra a puha vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a fahéjat, a vaníliát, a sót és a sütőport. Keverjük bele a lisztet is. A tészta nagyon sűrű lesz, de az nem baj, ilyennek kell lennie. Mehet bele az összekockázott alma is, alaposan keverjük el benne. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Egy tálkában keverjünk ki 1 evőkanál cukrot fél teáskanál fahéjjal, majd szórjuk a tészta tetejére.
Kb. 35-40 percig süssük a sütit, nem szabad kiszárítani. Hagyjuk kihűlni, majd kínálhatjuk is.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!