Villámgyors almás piskóta - A gyümölcstől szaftos és édes a tészta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Ropogós
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Sűrű, selymes brokkolikrémleves: eteti magát, olyan finom
Kiadós, fűszeres csirkés szendvics: sok sajt pirul a tetején
Fekete-erdő pohárkrém: meggybefőttből készül a téli változat
Egyetlen plusz hozzávaló kerül a piskótatésztába, és máris sokkal izgalmasabb lesz az íze.
A sima, egyszerű piskóták sokszor a legfinomabbak, de persze csak akkor, ha a tésztájuk eléggé puha és könnyed. Ilyenkor a krém sem hiányzik belőlük. Egy tökéletes piskótareceptre van csak szükség, amit utána bármivel lehet variálni.
Nagyon finom lesz, ha almát keversz bele, ősszel amúgy is szezonja van. Az elkészítése még az alapreceptnél is egyszerűbb, csak össze kell keverni a hozzávalókat, a végén beleforgatni a reszelt vagy apróra darabolt almát, fél óra a sütőben és készen is van. Minél több almát keversz a tésztához, annál szaftosabb lesz.
Almás piskóta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab alma
- 3 darab tojás
- 200 gramm cukor
- 10 gramm sütőpor
- 300 gramm liszt
- 80 milliliter tej
- 100 milliliter olaj
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, ízlés szerint vagy vágjuk egészen apróra, vagy reszeljük le. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a liszttel, a tejjel és az olajjal. Keverjük hozzá az almát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Öntsük a tésztát egy 20x30 centiméteres, kivajazott tepsibe, süssük 30 percig, tűpróbáig.
Porcukorral a tetején tálaljuk, de remekül illik hozzá az apróra vágott mandula is.
Fotó: Getty Images