Almával és sajttal töltött csirkemell: szaftos lesz a vajpuhára sült hús

töltöttcsirkemell2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Se nem lesz száraz, se nem lesz unalmas a csirkemell, ha ebben a formában készíted el, adj neki egy esélyt.

Valódi ízbomba ez a töltött hús, egyszerre édes és sós, könnyed, de fűszeres, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. A savanykás zöld alma kötelező eleme, a gyümölcs nagyon jól passzol a húshoz, frissebbé teszi az összhatást, de karakteres brie sajt is ízesíti, amely szépen megolvad a rétegek között.

Ha ennyi még nem lenne elég, mézes mustár borítja a töltött csirkemellet. Mustárból érdemes magosat választani, nem csak az ízéhez ad hozzá, még mutatós is lesz tőle a hús.

Mivel ennyi minden ízesíti a csirkemellet, a fűszerezését nem kell túlgondolni, elég sóval és borssal megszórni, esetleg még kakukkfű kerülhet rá.

Almával és sajttal töltött csirkemell

töltöttcsirkemell

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 darab alma (Granny Smith)
  • 120 gramm brie sajt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek magos mustár
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Az almát mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A brie sajtot is vágjuk szeletekre.

A csirkemellfiléket tegyük egy vágódeszkára, vágjuk be őket hosszában, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk szét a csirkemellfiléket a vágás mentén. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük mindkét oldalát.

Az alma- és a brie-szeleteket osszuk 4 részre. A csirkemellfilék egyik oldalára pakoljunk egyenlő arányban az alma- és a sajtszeletekből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét, picit nyomjuk össze a rétegeket.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat nagy lángon, tegyünk bele két töltött csirkemellet. Pirítsuk le mindkét oldalukat 2-2 perc alatt. Tegyük őket egy sütőtálba. Ismételjük meg ezt a másik 2 töltött csirkemellel is.

Egy kis tálban keverjük össze a mézet és a mustárt. Kenjük le vele a csirkemellek tetejét.

Tegyük a forró sütőbe 20-25 percre, míg a hús teljesen átsül.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük