Almával és sajttal töltött csirkemell: szaftos lesz a vajpuhára sült hús
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Se nem lesz száraz, se nem lesz unalmas a csirkemell, ha ebben a formában készíted el, adj neki egy esélyt.
Valódi ízbomba ez a töltött hús, egyszerre édes és sós, könnyed, de fűszeres, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. A savanykás zöld alma kötelező eleme, a gyümölcs nagyon jól passzol a húshoz, frissebbé teszi az összhatást, de karakteres brie sajt is ízesíti, amely szépen megolvad a rétegek között.
Ha ennyi még nem lenne elég, mézes mustár borítja a töltött csirkemellet. Mustárból érdemes magosat választani, nem csak az ízéhez ad hozzá, még mutatós is lesz tőle a hús.
Mivel ennyi minden ízesíti a csirkemellet, a fűszerezését nem kell túlgondolni, elég sóval és borssal megszórni, esetleg még kakukkfű kerülhet rá.
Almával és sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 darab alma (Granny Smith)
- 120 gramm brie sajt
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 ek magos mustár
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Az almát mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A brie sajtot is vágjuk szeletekre.
A csirkemellfiléket tegyük egy vágódeszkára, vágjuk be őket hosszában, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk szét a csirkemellfiléket a vágás mentén. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük mindkét oldalát.
Az alma- és a brie-szeleteket osszuk 4 részre. A csirkemellfilék egyik oldalára pakoljunk egyenlő arányban az alma- és a sajtszeletekből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét, picit nyomjuk össze a rétegeket.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat nagy lángon, tegyünk bele két töltött csirkemellet. Pirítsuk le mindkét oldalukat 2-2 perc alatt. Tegyük őket egy sütőtálba. Ismételjük meg ezt a másik 2 töltött csirkemellel is.
Egy kis tálban keverjük össze a mézet és a mustárt. Kenjük le vele a csirkemellek tetejét.
Tegyük a forró sütőbe 20-25 percre, míg a hús teljesen átsül.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors