Ilyen a rántott hús amerikai változatban: nagyon fűszeres és szuperropogós
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Nem csak nálunk, magyaroknál fontos étel a rántott hús: az amerikai változatok még ropogósabbak, sőt, gyakran csípnek is.
David Changnek van egy zseniális műsora a Netflixen, amelynek már a második évada is kijött: ez az Ugly Delicious. Minden részben egy ételtípus kerül a középpontba, ennek változatait járja körül a maga egyedi stílusában. Az egyik epizódban a rántott hús volt a téma, megdöbbentő volt látni, mennyi különböző verziója van ennek az ételnek. Csak Amerikában rengetegféleképpen készítik, ki lisztes, ki keményítős panírban, ki így, ki úgy fűszerezi. Bemutat japán, koreai és indiai változatot is, szóval a rántott hús nem csak magyar vagy osztrák étel.
A legnagyobb különbségek a fűszerezésben lehetnek: kerülhet rá füstölt paprika, gyömbérpor, hagymapor, oregánó, zsálya, mustárpor és fehérbors is.
Amerikai rántott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirke
- fűszerek
- 300 gramm liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 darab tojásfehérje
- a sütéshez étolaj
- só
- 2 deciliter író
Elkészítés:
A csirkedarabokat - lehet csontos comb vagy mell is - alaposan dörzsöljük be sóval, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Az írót keverjük el a tojásfehérjével egy tálban. Egy külön tálban keverjük el a lisztet a keményítővel és a választott fűszerekkel, ez lehet füstölt paprika, gyömbérpor, hagymapor, oregánó, zsálya, mustárpor és fehérbors is, amit szeret a család.
A húsdarabokat egyenként mártsuk bele az írós, majd a lisztes keverékbe, épp úgy, mint amikor panírozni szoktunk.
Egy nagy vaslábosban hevítsünk olajat, süssük aranybarnára a húsokat. Sütés után további adag fűszerrel szórjuk meg a húst.
Fotók: Ács Bori/Sóbors