Mennyei Piña Colada smoothie: ezt készítsd, ha ananászrajongó vagy
Az édes és lédús ananász az egyik legjobb smoothie-alapanyag. Krémes kókusztejjel kombinálva pedig egyenesen verhetetlen!
Az ananászos morzsasütit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. A lédús ananászos töltelék egy vajas, kókuszos alapon nyugszik, a tetejét pedig ropogós, aranybarna morzsa borítja.
Igazi trópusi hangulatú desszert, ami akár egy kerti partinak is az emlékezetes része lehet!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy négyzet alakú tepsit, ami kb. 20x20 cm-es, béleljünk ki sütőpapírral.
Készítsük el a tésztát és a tölteléket.
Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrokat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott vajat, gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, amíg morzsás állagú nem lesz.
A keverékből egy csészényit vegyünk ki és tegyük félre, a többit terítsük bele a kibélelt tepsibe, és egyengessük el az alján.
Az ananászt, ha frisset használunk, akkor hámozzuk meg és vágjuk apróra, ha konzervvel dolgozunk, akkor csak csepegtessük le a levét és vágjuk fel. Minél apróbb lesz, annál jobb.
Használhatunk hozzá aprítót is, csak vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen püréállagú.
Ezután az összeaprított ananászt keverjük össze egy közepes tálban a cukrokkal, a fahéjjal, a vaníliakivonattal és a kukoricakeményítővel.
A kész keveréket oszlassuk el a tepsiben lévő rétegen, a tetejére pedig szórjuk rá a korábban félretett morzsaalap maradékát.
A süteményt süssük előmelegített sütőben kb. 25 percig, vagy amíg a teteje szép, aranybarnára nem sül.
A kész süteményt rácsra téve hűtsük ki teljesen, majd pár órára tegyük a hűtőbe.
Ezután óvatosan vágjuk fel ízlés szerinti szeletekre a morzsasütit, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu