Őszi almás-fahéjas muffin: gyorsan kész a kevert tészta
Az ősszel együtt az almaszezon is beköszönt végre. Ennek apropóján egy puha és lédús, almás-fahéjas muffinreceptet mutatunk.
A muffin egy világbajnok desszert. Igazi, mennyei kevert tésztás süti, amihez aztán tényleg bármit felhasználhatsz akár sós, akár édes kiadásban készíted. Ezúttal egy aszalt sárgabarackos változatot mutatunk, amelybe még török mogyoró is kerül.
Extraként pedig gluténmentes, így a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A gluténmentes liszt szerencsére már szinte minden üzletben elérhető, így még csak komolyabb harcot sem kell vívnod érte.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy muffinsütő formát vajazzunk ki, vagy béleljük ki muffinsütő papírokkal.
A sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra, a török mogyorót pedig aprítsuk fel.
A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a cukrot és a sót keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az írót és az olvasztott olajat. Ha szépen összeállt, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is, és egy spatulával keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá az aszalt sárgabarackot és a mogyorót, majd ismét keverjük össze.
A muffinsütő formákat háromnegyedig töltsük meg a tésztával.
Előmelegített sütőben süssük őket kb. 30 percig, majd fogpiszkálóval igazoljuk, hogy a tészta valóban átsült-e.
Ha elkészült, pihentessük a rácson a muffinokat, amíg picit hűlnek, majd már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu