Aszalt sárgabarackos, mogyorós muffin: gluténmentes változatot mutatunk

2
Nyomtatás
aszalt-gyumolcsos-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aszalt gyümölcsök univerzálisak, miként a ropogós magvak is szinte mindig elérhetők az üzletekben. Ezúttal egy aszalt sárgabarackos-török mogyorós muffinreceptet mutatunk, ami ráadásul még gluténmentes is.

A muffin egy világbajnok desszert. Igazi, mennyei kevert tésztás süti, amihez aztán tényleg bármit felhasználhatsz akár sós, akár édes kiadásban készíted. Ezúttal egy aszalt sárgabarackos változatot mutatunk, amelybe még török mogyoró is kerül.

Extraként pedig gluténmentes, így a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A gluténmentes liszt szerencsére már szinte minden üzletben elérhető, így még csak komolyabb harcot sem kell vívnod érte.

Aszalt gyümölcsös muffin

aszalt-gyumolcsos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 350 g gluténmentes liszt
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.25 tk. sütőpor
  • 1 csipet
  • 180 g barna cukor
  • 2 db tojás
  • 280 ml író
  • 120 ml kókuszolaj
  • 40 g aszalt sárgabarack
  • 40 g török mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

Egy muffinsütő formát vajazzunk ki, vagy béleljük ki muffinsütő papírokkal. 

A sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra, a török mogyorót pedig aprítsuk fel.

A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a cukrot és a sót keverjük össze egy tálban.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az írót és az olvasztott olajat. Ha szépen összeállt, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is, és egy spatulával keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá az aszalt sárgabarackot és a mogyorót, majd ismét keverjük össze. 

A muffinsütő formákat háromnegyedig töltsük meg a tésztával.

Előmelegített sütőben süssük őket kb. 30 percig, majd fogpiszkálóval igazoljuk, hogy a tészta valóban átsült-e.

Ha elkészült, pihentessük a rácson a muffinokat, amíg picit hűlnek, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon