Avokádókrémmel töltött tojás: ropogós bacon teszi izgalmassá

Avokádókrémmel töltött tojás cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos töltött tojás pompás töltelékkel készül, a tetejét pedig pirosra sült bacon gazdagítja, így lesz ellenállhatatlan.

A töltött tojás retró étel, mely rengetegféle variációban kipróbálható, a tölteléket érdemes mindenféle finomsággal gazdagítani. Ha igazán különlegesen kínálnád, akkor próbáld ki gombakrémmel vagy pástétommal megpakolva a tojásfehérjét, vagy gazdagítsd avokádóval és baconnel.

A mutatós finomság remek választás magában egy szelet pirítóssal, és persze húsok kísérőjeként is csodás. Egyszerű, mégis rendkívül ízletes étel, melyet vétek kihagyni.

Avokádókrémmel töltött tojás

Avokádókrémmel töltött tojás ct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 10 darab tojás
  • 2 darab avokádó
  • 1 fej vöröshagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kis db citrom facsart leve
  • 300 g bacon
  • olaj szükség szerint
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.

A főtt tojásokat hosszában vágjuk ketté, majd a sárgáját szedjük ki és tegyük keverőtálba.

Az avokádót vágjuk félbe, a magját távolítsuk el. Ezután tegyük késes aprítóba, adjuk hozzá a félbevágott vöröshagymát, sót, borsot, citromlét, és zúzzuk krémesre. A citromlevet részletekben is adagolhatjuk, ízlés szerint. 

A bacont kockázzuk apróra és pirítsuk le a saját zsírján. (Ha szükséges, adjunk kevés olajat hozzá.) A pirosra sült szalonnát tegyük félre.

Az avokádókrémet adjuk a tojássárgájához a bacon kisült zsírjával, tejföllel (ha szükséges, a tejfölből még 1 evőkanállal lehet a tojáshoz adni) és a finomra aprított petrezselyemmel együtt. Az egészet keverjük simára, majd habzsák vagy kanál segítségével töltsük a tojásfehérjébe.

A pirosra sült szalonnakockákat szórjuk a töltött tojás tetejére.

A finomságot tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük