
Könnyű, friss avokádós hummusz: mártogatósnak, de szendvicsbe is tökéletes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
A karácsonyi nagy lakomák után jólesik egy könnyedebb fogás, ha zöldséghasábokkal tálaljuk a hummuszt, nem csak egsészégesebb, de frissebb is lesz az összhatás.
A hummusz sokunk nagy kedvence, amit számtalan verzióban el lehet készíteni. Ez most egy frissebb, könnyedebb változat, ugyanis avokádóval készül, amit friss koriander és citromlé egészít ki, de a fokhagyma sem hiányozhat belőle.
Bár tudjuk, hogy a hummusz alapja a csicseriborsó és a tahini, ebben a változatban nem ragaszkodunk az utóbbihoz. Mivel tényleg egy könnyű, kellemes, friss krémet szeretnénk, a tahinit görög joghurtra vagy tejfölre cserélhetjük, így nem csak az íze, az állaga is selymesebb és lágyabb lesz.
Avokádós hummusz

Hozzávalók 4 személyre
- 425 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 darab érett avokádó
- 1 marék koriander
- 3 evőkanál tahini vagy görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál kömény
- 0.5 teáskanál só
- bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levet, mossuk át, majd csöpögtessük le. Az avokádó húsát kanalazzuk ki a héjából.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, 2-3 percig dolgoztassuk a gépet, időnként kaparjuk le a tál széléről, ami ott maradt. Akkor jó, ha sűrű és krémes, egynemű.
Ha túl sűrűnek találjuk, olívaolajjal vagy görög joghurttal lehet rajta lágyítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pitával, zöldséghasábokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images