Könnyű, friss avokádós hummusz: mártogatósnak, de szendvicsbe is tökéletes
Cikkek
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A karácsonyi nagy lakomák után jólesik egy könnyedebb fogás, ha zöldséghasábokkal tálaljuk a hummuszt, nem csak egsészégesebb, de frissebb is lesz az összhatás.
A hummusz sokunk nagy kedvence, amit számtalan verzióban el lehet készíteni. Ez most egy frissebb, könnyedebb változat, ugyanis avokádóval készül, amit friss koriander és citromlé egészít ki, de a fokhagyma sem hiányozhat belőle.
Bár tudjuk, hogy a hummusz alapja a csicseriborsó és a tahini, ebben a változatban nem ragaszkodunk az utóbbihoz. Mivel tényleg egy könnyű, kellemes, friss krémet szeretnénk, a tahinit görög joghurtra vagy tejfölre cserélhetjük, így nem csak az íze, az állaga is selymesebb és lágyabb lesz.
Avokádós hummusz
Hozzávalók 4 személyre
- 425 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 darab érett avokádó
- 1 marék koriander
- 3 evőkanál tahini vagy görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál kömény
- 0.5 teáskanál só
- bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levet, mossuk át, majd csöpögtessük le. Az avokádó húsát kanalazzuk ki a héjából.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, 2-3 percig dolgoztassuk a gépet, időnként kaparjuk le a tál széléről, ami ott maradt. Akkor jó, ha sűrű és krémes, egynemű.
Ha túl sűrűnek találjuk, olívaolajjal vagy görög joghurttal lehet rajta lágyítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pitával, zöldséghasábokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!