Avokádós salátadresszing limelével: a legegyszerűbb zöldeket is feldobja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Azért szeretem a dresszingeket, mert a legegyszerűbb, két hozzávalós salátákat is feldobják, különösen, ha olyan izgalmas és kellemes ízvilágúak, mint ez az avokádós.
Az avokádó nagy kedvencem, mert míg önmagában semleges, natúr, addig fűszerekkel és egyéb kiegészítőkkel párosítva karakteres és izgalmas lesz: egy egyszerű avokádókrém bármilyen pékárut varázslatossá tesz, ez az avokádós dresszing pedig bármilyen zöldet főfogássá varázsol.
A görög joghurttól krémes
Általában fokhagymával és citrommal vagy lime-mal van párban, de gyakran kerül mellé még koriander is - aki utóbbit nem szereti, az petrezselyemmel helyettesítse. Ez ebben a dresszingben sincs másként, viszont - lévén, hogy öntetről van szó - kerül még hozzá olívaolaj, görög joghurt és víz is.
Egy könnyed, krémes, mégis izgalmas salátadresszingről van szó, ami a maga nemében még laktató is, és tényleg egy egyszerű paradicsomsalátát vagy zöldsalátát is fenségessé varázsol. Aki az avokádót szereti, az semmiképp ne hagyja ki.
Avokádós salátadresszing
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 darab avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott koriander
- 0.25 bögre görög joghurt (esetleg tejföl)
- 1 evőkanál limelé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 0.25 teáskanál só, bors
- ízlés szerint víz
Elkészítés:
A víz kivételével tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe. Addig dolgoztassuk, amíg krémes, egynemű nem lesz. Adjunk hozzá egy kis vizet, amíg el nem éri a kívánt állagot, lehet sűrűbbre és hígabbra is készíteni.
Hűtőben 1-2 hétig eláll.
Fotó: Getty Images