Illatos, édes-savanyú ázsiai tészta házilag: szaftos hús és sok-sok zöldség gazdagítja

átcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az ázsiai ízvilágú, kicsit pikáns, tartalmas tésztás étel 40 perc alatt kész, vacsoraötletnek sem utolsó.

Hétköznap estéken az egyik legpraktikusabb vacsoraötlet a tészta. A laktató fogás sokféle ízvilágban készülhet, viszonylag gyorsan. A legtöbben a magyaros vagy olasz tésztás ételeket részesítik előnyben, pedig az ázsiai ízeket is gyerekjáték az otthonunkba varázsolni.

Az egyik kedvenc édes-savanyú tésztás receptemben az a legjobb, hogy hús nélkül is elkészíthető, csak kínai kellel, kelkáposztával vagy sima káposztával. Mivel az én családom nagy húsevő, ezért nálunk csirkemell is kerül bele. A ragu készítésénél érdemes kóstolni és saját ízvilágra szabni a fűszerezést - mivel mi szeretjük a csípőset, ezért nálunk tüzesebb a végeredmény, de vannak, akik inkább az édesebb vagy a savanykásabb zamatot részesítik előnyben.

Tésztából bármilyet lehet használni, nem muszáj rizstésztát, én spagetti vagy pappardelle tésztával szoktam egybeforgatni, így az olasz és az ázsiai konyhát ötvözöm a tányéron. Érdemes ízesített tésztát választani, paradicsomosat vagy chilivel dúsított verziót.

Ázsiai édes-savanyú tészta

átct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dekagramm kelkáposzta vagy káposzta
  • 40 dekagramm csirkemellfilé
  • 2.5 deciliter paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál chilipor vagy -szósz
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2.5 deciliter víz
  • 250 gramm tészta
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd egy nagy serpenyőben vagy wokban pirítsuk meg 2 evőkanál szezámolajon. Amikor a hús megpuhult, öntsük rá a paradicsomszószt és a vizet, adjuk hozzá az aprított fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, fehérborecettel, cukorral, chilivel és szójaszósszal.

A kelkáposztát vágjuk csíkokra, majd egy másik serpenyőben a maradék 2 evőkanál szezámolajon pirítsuk meg, amikor elkészült, forgassuk a húsos keverékhez.

A szószból merjünk ki 2 merőkanállal és keverjük el benne a kukoricakeményítőt, majd öntsük a ragura és forraljuk egybe. A ragut kóstoljuk meg és ízesítsük, ha szükséges, tegyünk bele chilit, ha csípősebbre szeretnénk.

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd forgassuk egybe a kész raguval.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük