
Baconbe csomagolt sült krumpli - Sütőben készül a tartalmas köret

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány
A krumpli átveszi a bacon jellegzetesen füstös ízét, amelytől sokkal finomabb lesz.
Nyáron grillen, máskor pedig a sütőben süsd meg a krumplit, amelyet a húshoz hasonlóan tekerj bele baconbe: ettől nemcsak laktatóbb lesz, hanem sokkal intenzívebb lesz az íze is.
Amíg csak tudsz, használj újkrumplit, sokkal gyorsabban készen van, mint az öreg burgonya. Ha a bacont nehéznek érzed, a gomba és a zöldfűszerek is nagyon jól illenek a krumplihoz, úgy is érdemes kipróbálni. Ha pedig mégis húst ennél, akkor csirkemájat tekerj baconbe, majd süsd meg sütőben.
Baconbe csomagolt krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm bacon
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Ha újkrumplit használunk, elég, ha kicsit megkapargatjuk a héját, majd gerezdekre vágjuk. Mossuk meg, majd egy papírtölrőre vagy konyharuhára téve itassuk fel róla a nedvességet.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat sóval, borssal és az összenyomott fokhagymával. A krumplikat tegyük sütőpapírral letakart tepsire, majd kenjük meg őket az olívaolajos keverékkel és tekerjük be mindegyik gerezdet baconnel.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Ha grillen sütünk, forrósítsuk fel a grillt.
Süssük 40 percig a krumplikat. A grillen elég, ha 8-9 percig sütjük őket oldalanként.
Fotó: Getty Images