Vajpuha csirkemell tejszínes-tárkonyos szósszal: friss spárga is roppan benne
Amilyen összetett az ízvilága, annyira egyszerű elkészíteni: a titok a fűszerezésben rejlik, a tárkony és a citrom a lelke.
Beköszöntött a spárgaszezon, így nincs más választásunk, mint élni a kínálkozó alkalommal és elkészíteni egy finom és gyors, vendégváró fogást, amely köretként is megállja a helyét bármilyen sült hús mellett.
Készülhet sütőben, tűzhelyen vagy grillen is, a végeredmény mindenhogy ropogós és ízletes lesz, a baconnek köszönhetően pedig szaftos is.
Tegyük a sütőrácsot a sütő középső részére, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Béleljünk ki egy 20x30-as vagy annál is nagyobb tepsit alufóliával.
Tegyük a spárgákat egy nagy tálba, vagy már egyenesen a tepsibe.
Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg mindet sóval és borssal.
A spárgákat hármasával fogjuk össze, majd tekerjük rá a csokrokra a baconszeleteket. Minden csokorra egy szelet bacon kerül.
Próbáljuk meg úgy betekerni, hogy sütés közben ne tudjon kivetkőzni magából, vagyis ne jöjjön le a bacon a spárgákról.
Előmelegített sütőben süssük őket kb. 20-24 percig, a szalonna vastagságától és a ropogósság iránti vágyunktól függően.
Az elkészült spárgakötegeket melegen vagy langyosan tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu