Egészben sült, fokhagymás szűzpecsenye: így lesz omlós és szaftos a hús
Ha egy igazán jót akarsz enni, a fokhagymás szűzpecsenye kitűnő választás. Gyorsan átsül, hihetetlenül puha lesz, és sokáig a szádban érzed az ízét.
A sertésszűz értékes alapanyag, fantasztikus, éttermi szintű fogások készülhetnek belőle. A szűzből ünnepi Wellington-bélszínt készíthetsz, vagy próbáld ki mustáros pácban, ha azonban valami igazán finomra vágysz, ami még gyorsan el is készül, akkor baconnel körbetekerve próbáld ki.
A fenséges fogás elkészítése nem igényel nagy tapasztalatot, a lehártyázott húst szeleteld fel, fűszerezd, tekerd körbe baconnel és süsd meg. A szalonnának köszönhetően sokkal finomabb és szaftosabb lesz a hús, ha pedig szeretnéd, az ízeket még intenzívebbé teheted, ha Cayenne-t vagy kakukkfüvet szórsz rá, de még mustárral is megkenheted.
A lehártyázott húst vágjuk fel kétujjnyi szeletekre, majd az érméket fűszerezzük sóval és borssal.
Fűszerezés után az érméket baconnel tekerjük körbe, a szalonnát rögzítsük fogvájóval vagy hústűvel.
Az érméket forró, enyhén olajozott serpenyőben kezdjük el sütni, oldalanként 4-6 percig, közben adjuk hozzá a rozmaringot is.
Miután a hús szép színt kapott, távolítsuk el a fogvájót vagy a hústűt, utána pirítsuk meg az érmék oldalát, hogy a bacon is szép pirosra süljön.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu