![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül mexikói stílusban a lángos - Az egyik legizgalmasabb fúzió
![Baconos chipotle lángos cover](https://kep.index.hu/1/0/2989/29890/298900/29890029_2294607_56fc2b93502014b0b637e89ba832b593_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Arra gondoltunk, hogy kerüljön az étlapra egy olyan lángos is, ami nem tipikus magyar alapanyagokat tartalmaz.
Így született meg a mexikói beütésű chipotle lángos, ami ütősen intenzív ízekkel és tüzes csípősséggel operál. Nem gondoltuk, hogy magyar-mexikói fúzióból ilyen csodálatos dolgok születhetnek.
Ennek a lángosnak a krumplitól lesz puha és szaftos a tésztája, az igazi meglepetést viszont a tésztába gyúrt csípős paprikadarabok jelentik. Chipotlét itthon leginkább konzervformában lehet megtalálni a delikátokban, de néha a szupermarketek polcain is felbukkan.
A tetejére - ha mindez nem lenne még elég - ropogósra sült bacon, hagyma és fokhagyma egyvelege kerül. Az biztos, hogy ezután már nem szabad nagyobb programokat tervezni, maximum egy kanapét irányba venni.
Baconös chipotle lángos
![Baconos chipotle lángos cover](https://kep.index.hu/1/0/2989/29890/298900/29890063_2731bcfe3a89e766c17f512ff9d601ca_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
A lángos tésztájához
- 1 kilogramm kenyérliszt
- 500 milliliter langyos víz
- 50 gramm friss élesztő
- 250 gramm burgonya
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál chipotle paprika
- olaj a sütéshez
A feltéthez
- 2 fej hagyma
- 200 gramm bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés:
A tésztához a burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még forrón átnyomjuk krumplinyomóval.
200 ml langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, 20 percig pihentetjük.
Tálba rakjuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet és a sót. Mehet bele a kihűlt burgonya, az apróra vágott chipotle, majd simára dolgozzuk a tésztát (legalább 10 percig dagasztjuk). 1 órán át kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig a szeletelt bacont 2 ujjnyi darabokra vágjuk, majd egy kanál olajon zsírjára sütjük, rárakjuk a felvágott hagymát, fokhagymát, borsozzuk és jól összesütjük.
A megkelt tésztát átkeverjük, lisztezett deszkára borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle. Olajozott kézzel a felületét átsimítjuk, hogy a pihentetés alatt ne száradjon ki. Letakarjuk konyharuhával és 1-2 órán át kelesztjük.
Olajozott kézzel átsimítjuk a munkafelületet, a cipókból 20-25 cm átmérőjű korongokat formázunk. Bő, forró (220 fokos) olajban kisütjük a lángosok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük őket. Tálaláskor a baconos feltétet halmozzuk a kisütött lángosok tetejére.
Ha másféle lángosra vágysz, itt találsz további hat ötletet.
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!