15 perces baconös-krémsajtos spagetti: amíg kifő a tészta, elkészül a szósz

krémsajtosbaconös2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémsajt és a főzővíz találkozásából születik az a selymes, ízes szósz, ami bevonja az al dente-re főtt tésztát.

Egy újabb villámgyors tészatétel az olasz konyha szerelmeseinek. Se nem carbonara, se nem hamis carbonara, ugyanis se tojás, se tejszín nincs benne, csak krémsajt és főzővíz. Ebből a kettőből - na meg egy kis parmezánból - készül a selymes szósz, ami beborítja a tésztát.

A puha tésztával szuper kontrasztot képez a lepirult bacon, a ropogós elem nem csak ízben, állagban is sokat dob az összhatáson. Összesen 15, maximum 20 perc a tészta elkészítési ideje, úgyhogy bármilyen rohanós délutánon vagy hétvégén belefér az időbe.

Baconös, krémsajtos spagetti

krémsajtosbaconös

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 gramm spagetti
  • 100 gramm krémsajt
  • 100 gramm bacon
  • 20 gramm parmezán
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Mikor al dente, kapcsoljuk le a lángot, tegyünk félre egy bögrényi főzővizet, majd szűrjük le.

Amíg fő a tészta, egy kis olívaolajon pirítsuk le a bacont, majd mikor már nagyjából kész, dobjuk hozzá az összeaprított fokhagymát.

Tegyük a vajat a baconös-hagymás keverékre, mikor elolvadt, öntsük hozzá a főzővizet is. Keverjük őket alaposan össze, majd mehet bele a krémsajt és a parmezán is. 

Mikor a sajtok elolvadtak, sózzuk-borsozzuk, majd keverjük bele a kifőtt spagettit. Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük