Balzsamecetes gomba koktélparadicsommal összesütve: egészséges, egytepsis fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A fehérjedús gomba és a szaftos paradicsom nemcsak színben, hanem ízvilágban is tökéletesen illik egymáshoz.
Egyszerű elkészíteni és elképesztően könnyed lesz ez a gombás-paradicsomos köret, csak össze kell forgatni egy vajas szósszal, majd kicsit megsütni.
A koktélparadicsom nemcsak salátákban finom, hanem sütve is, krémes állagot ad az ételeknek. Tésztaszósznak is kiváló, ha feta sajttal sütöd össze, majd krémesítve kevered egybe a tésztával.
A gomba pedig minden formában finom és egészséges, készítheted töltve, ragunak, pörköltnek, de egytepsisként, tejföllel és hússal összesütve is. A gomba és a koktélparadicsom találkozása pedig könnyed és szaftos köretet eredményez, amelyet egy kis balzsamecettel és zöldfűszerrel kell csak ízesítened és megsütnöd.
Balzsamecetes gomba koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm gomba (csiperke)
- 400 gramm koktélparadicsom
- 50 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 teáskanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A gombákat tiszítsuk meg, majd a méretüktől függően vágjuk félbe vagy négyfelé. A koktélparadicsomokat is vágjuk félbe.
Egy lábasban olvasszuk és melegítsük fel a vajat, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, morzsoljuk bele a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Vegyük le a gázról, majd amikor kicsit hűlt, keverjük hozzá a balzsamecetet. Óvatosan forgassuk össze a gombával és a koktélparadicsommal. Tegyük bele egy jénaiba.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük 25-30 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors