Villámgyors banános-csokis muffin: párperces bögrés recept

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ha gyorsan szeretnék valamilyen desszertet készíteni, akkor mindig muffint sütök: ez a banános-csokis recept a kedvencem.

A muffinban az a szuper, hogy lehet belőle sósat és édeset is készíteni, ezért tökéletes reggelire, vacsorára vagy csak szimplán nasizni, de egy sós muffin, ha mondjuk kínálunk mellé egy salátát, ebédként is megállja a helyét. 

Én inkább az édes verziót szoktam elkészíteni, mivel imádom a gyors édességeket, és mindig kell otthon valamilyen nassnak lennie. A banán és a csokoládé szuper páros, semmilyen desszertben nem okoztak még csalódást. Az meg csak a ráadás, hogy méregetnünk sem kell az elkészítésnél, ez egy bögrés verzió.

Változatok

A recept szabadon értelmezhető, készítettem már több csokival és kevesebb banánnal is, attól függően, miből mennyi volt otthon, az arányok a többi hozzávaló esetében nem nagyon változnak. Ráadásul lehet étcsokival, tejcsokival, de akár fehér csokival is készíteni. 

Banános-csokis muffin

banánosmuffinrecept

Hozzávalók 12 adaghoz:

  • 4 darab banán (érett)
  • 0.33 bögre vaj (olvasztott)
  • 0.67 bögre cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1.5 bögre liszt
  • 100 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogunk mérni.

Hámozzunk meg 3 banánt, törjük kisebb darabokra, majd tegyük egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és villával próbáljuk meg minél pépesebbre összetörni. Ha kész van, mehet hozzá a cukor, a vaníliakivonat és a tojás. Dolgozzuk össze a hozzávalókat.

A sót, a sütőport és a lisztet keverjük össze egy másik tálban, majd mehet ez is a banános keverékhez.

A táblás csokinkat törjük össze apróra darabokra, ebben segítségünkre lehet egy húsklopfoló. Vehetünk egyébként csokichipset is, azzal könnyebb dolgunk lesz. Adjuk hozzá a csokit is a keverékünkhöz, és készen is vagyunk, mehet a tésztánk a formába.

Én szilikonformákat használok, ezért azokba közvetlenül mehet bele a keverék, de ha nektek nincs ilyenetek otthon, akkor vagy vajazzátok ki a formákat, vagy tegyetek bele muffinpapírt.

A megmaradt banánunkat vágjuk karikákra, és minden muffin tetejére tegyünk egyet díszítésként. Ezzel el is készültünk, mehetnek a muffinok 20 percre a sütőbe.

Fotó: Shutterstock 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük