Elronthatatlan dupla csokis muffin: ilyen finomat még nem ettél
A puha tésztájú muffin kakaóval és csokival készül, így sokkal ellenállhatatlanabb, ha pedig szeretnéd, habkoronával még csodásabbá teheted.
A muffin az egyik legnépszerűbb kevert süti: finom, mutatós, és bőven akadnak olyan egyszerű változatai, amit még a gyerekek is össze tudnak dobni, persze csak szülői felügyelet mellett. Most egy ilyen finomság kerül reflektorfénybe, amit megéri extrákkal feldobni.
A fahéjas muffin nem sok hozzávalóból készül, egy jól felszerelt konyhában ezek az alapanyagok megtalálhatók, így spórolás szempontjából is remek választás a kevert süti.
A puha tészta fahéjjal megbolondítva csábít, ezért olyan gyümölcsöket érdemes mellé választani, amelyekkel passzol. Ilyen az alma, szilva, meggy vagy a cseresznye. A fahéjas muffin magában is finom, ha azonban van otthon vaníliafagyi, érdemes mellé kínálni, vagy egy kis tejszínhabot.
Vegyük elő a muffinformát, béleljük ki kapszlival.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fahéjjal forgassuk egybe.
Egy másik keverőtálban a tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, vaníliakivonatot és a tejfölt. Ezután a száraz hozzávalókat forgassuk a nedveshez.
A masszát adagoljuk a kapszlikba, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 20-25 perc).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors