Álompuha fahéjas muffin: egyszerű finomság spórolós napokra

2
Nyomtatás
Puha fahéjas muffin cov1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül a puha, illatos muffin, amit gyümölcsökkel is megéri gazdagítani. Ez a recept kezdőknek sem okoz csalódást!

A muffin az egyik legnépszerűbb kevert süti: finom, mutatós, és bőven akadnak olyan egyszerű változatai, amit még a gyerekek is össze tudnak dobni, persze csak szülői felügyelet mellett. Most egy ilyen finomság kerül reflektorfénybe, amit megéri extrákkal feldobni.

A fahéjas muffin nem sok hozzávalóból készül, egy jól felszerelt konyhában ezek az alapanyagok megtalálhatók, így spórolás szempontjából is remek választás a kevert süti.

Mi kerülhet még bele?

A puha tészta fahéjjal megbolondítva csábít, ezért olyan gyümölcsöket érdemes mellé választani, amelyekkel passzol. Ilyen az alma, szilva, meggy vagy a cseresznye. A fahéjas muffin magában is finom, ha azonban van otthon vaníliafagyi, érdemes mellé kínálni, vagy egy kis tejszínhabot.

Puha fahéjas muffin

Puha fahéjas muffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 darab tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 180 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Vegyük elő a muffinformát, béleljük ki kapszlival.

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fahéjjal forgassuk egybe.

Egy másik keverőtálban a tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, vaníliakivonatot és a tejfölt. Ezután a száraz hozzávalókat forgassuk a nedveshez.

A masszát adagoljuk a kapszlikba, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 20-25 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon