Puha keksz banánnal a tésztájában – Jó érett gyümölccsel dolgozz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A megpuhult, kicsit megbarnult banánból nagyon sokféle finom sütemény készülhet, most éppen egy omlós keksz.
Banánból valahogy sosem lehet pont annyit vásárolni, amennyi elfogy. Van, amikor még kicsit éretlenül veszed, és mire észbe kapsz, már megbarnult. Nem mindenki szereti a nagyon puha, érett banánt, sőt, szinte senki nem eszi meg szívesen. De ekkor sem szabad kidobni, mert süteménybe még tökéletes lesz.
A banán íze - sütve - nagyon jellegzetes, ha szereted, akkor mindenképpen próbáld ki akár ebben a fánkban, akár ebben a klasszikus melengető fűszeres banánkenyérben. A legegyszerűbb azonban, ha kekszet sütsz belőle, amely sokáig eláll és a reggeli kávédhoz is tökéletesen illik.
Banános keksz
Hozzávalók 6 adaghoz
- 270 gramm liszt
- 0.5 kávéskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 darab banán
- 130 gramm cukor
- 115 gramm vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 darab tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
Egy kisebb tálban villával nyomjuk össze a banánokat, majd tegyük félre.
Egy másik, nagyobb tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot. Öntsük bele a vaníliakivonatot, és először az egyik, majd a másik tojást is keverjük a vajas masszához, majd az egészet adjuk az összenyomott banánokhoz. A végén forgassuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat.
Egy evőkanállal kanalazzunk halmokat a sütőpapírra úgy, hogy hagyjunk közöttük elegendő helyet, mert ki fognak lapulni. Süssük a kekszeket 12-14 percig.
Fotó: Getty Images