Puha banánkenyér mogyorókrémmel: joghurttól omlós a tésztája
A klasszikus banánkenyeret ezúttal mogyorókrémmel és csokoládéval készítjük el, így öltöztetve teljesen új köntösbe ezt a finom süteményt.
A banán az egyik legnépszerűbb gyümölcs, ha könnyen és gyorsan elkészíthető süteményekről van szó. Banános muffin, banános brownie, banános minden. Ez a gyümölcs lassan már kihagyhatatlan elemévé lett egy-egy desszertnek. Ezúttal egy indiai banános zsemlét, vagyis mangalore buns-t fogok elkészíteni, ami az eredetét jelölő régió, Mangalore után kapta a nevét.
Ez egy rendkívül népszerű, könnyen elkészíthető snack, vagy akár reggeli is, amely lényegében egy enyhén édes, puha péksüti aranybarnára sütve, amely mellé nem kell más, csak egy üveg finom lekvár.
Egy nagy keverőtálba tegyük bele a 2 érett banánt, és villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a cukrot, majd a villával keverjük az egészet pépesre.
Ezután adjuk hozzá a túrót, a köményt, a szódabikarbónát és a sót. Egy kanállal alaposan dolgozzuk össze.
Végül szitáljuk rá a lisztet, és gyúrjuk alaposan össze a tésztát.
Kenjük meg a tészta tetejét egy evőkanál olajjal, majd takarjuk le, és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni egy éjszakát.
Sütés előtt gyúrjuk át ismét, majd formázzunk belőle kis golyókat. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 18 darab készül.
Mindegyiket hintsük meg picit liszttel.
A sütéshez az olajat öntsük bele egy magas falú lábasba, és kezdjük el melegíteni.
Ha már forró az olaj, a golyókat egyesével tegyük bele, és közepes lángon süssük mindegyik oldalukat aranybarnára.
Ha kész, szedjük őket papírtörlőre, majd ha lecsepegett róluk a felesleges olaj, már tálalhatjuk is.
Tökéletes mellé például egy finom lekvár.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu