
Sütés nélküli, selymes banános desszert: vaníliás, mascarponés krém az alapja

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
Kb. fél óra munka van ezzel a desszerttel, egyik lépése sem bonyolult és legalább 12 ember jóllakik vele.
Erre a szuper egyszerű, de nagyszerű desszertre teljesen véletlenül bukkantam rá. Valójában banánpudingot szerettem volna készíteni, és örültem, mert rengeteg receptet találtam rá, csak aztán kiderült, hogy "banana pudding" néven az angolok ezt a réteges, banánnal, keksszel és pudingos krémmel készült sütés nélküli desszertet értik.
Úgy voltam vele, egye fene, adok akkor már neki egy esélyt. Végül megtaláltam a lejjebb olvasható receptet, ami első látásra szerelem volt, annyira tetszett az alapanyagok listája, hogy már abból tudtam, ez a krém mennyei lesz. A végeredmény még annál is jobb volt, mint amire számítottam.
Banános-pudingos desszert

Hozzávalók 12 adaghoz
- 7 darab banán
- 500 milliliter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 250 gramm krémsajt vagy mascarpone
- 400 gramm cukrozott sűrített tej
- 350 milliliter habtejszín
- 1 evőkanál cukor
- 400 gramm vajas keksz
Elkészítés:
Készítsünk elő egy kb. 33x23 cm-es jénai tálat vagy 12 darab kelyhet. Az aljába tegyünk egy sorban vajas kekszet, majd helyezzük rá az összekarikázott banánt, hogy mindenhova jusson belőle. Ha kehelyben készítjük, akkor az aljára kerüljön a keksz, rá a krém, arra a banán, végül ismét krém.
Az 500 milliliter tejből és a pudingporból főzzünk pudingot a csomagon található leírás alapján. Tegyük félre hűlni.
Egy másik tálban robotgép segítségével keverjük össze a krémsajtot és a sűrített tejet, míg teljesen egynemű krém nem lesz belőlük.
A habtejszínt verjük kemény habbá kb. 1 evőkanál cukorral, majd a kemény habot óvatosan forgassuk a krémsajtos masszába.
A kihűlt pudingot is forgassuk bele a krémbe, alaposan vegyítsük össze, hogy szép, selymes legyen a krém.
Öntsük a krémet a kekszes-banános alapra, a tetejét még egy sor keksszel fedjük. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Fotó: Getty Images