Sütés nélküli, selymes banános desszert: vaníliás, mascarponés krém az alapja

banánpuding
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Kb. fél óra munka van ezzel a desszerttel, egyik lépése sem bonyolult és legalább 12 ember jóllakik vele.

Erre a szuper egyszerű, de nagyszerű desszertre teljesen véletlenül bukkantam rá. Valójában banánpudingot szerettem volna készíteni, és örültem, mert rengeteg receptet találtam rá, csak aztán kiderült, hogy "banana pudding" néven az angolok ezt a réteges, banánnal, keksszel és pudingos krémmel készült sütés nélküli desszertet értik.

Úgy voltam vele, egye fene, adok akkor már neki egy esélyt. Végül megtaláltam a lejjebb olvasható receptet, ami első látásra szerelem volt, annyira tetszett az alapanyagok listája, hogy már abból tudtam, ez a krém mennyei lesz. A végeredmény még annál is jobb volt, mint amire számítottam.

Banános-pudingos desszert

banánpuding2

Hozzávalók 12 adaghoz:

  • 7 darab banán
  • 500 milliliter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 250 gramm krémsajt vagy mascarpone
  • 400 gramm cukrozott sűrített tej
  • 350 milliliter habtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 400 gramm vajas keksz
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy kb. 33x23 cm-es jénai tálat vagy 12 darab kelyhet. Az aljába tegyünk egy sorban vajas kekszet, majd helyezzük rá az összekarikázott banánt, hogy mindenhova jusson belőle. Ha kehelyben készítjük, akkor az aljára kerüljön a keksz, rá a krém, arra a banán, végül ismét krém.

Az 500 milliliter tejből és a pudingporból főzzünk pudingot a csomagon található leírás alapján. Tegyük félre hűlni. 

Egy másik tálban robotgép segítségével keverjük össze a krémsajtot és a sűrített tejet, míg teljesen egynemű krém nem lesz belőlük.

A habtejszínt verjük kemény habbá kb. 1 evőkanál cukorral, majd a kemény habot óvatosan forgassuk a krémsajtos masszába.

A kihűlt pudingot is forgassuk bele a krémbe, alaposan vegyítsük össze, hogy szép, selymes legyen a krém.

Öntsük a krémet a kekszes-banános alapra, a tetejét még egy sor keksszel fedjük. Tálalásig tegyük hűtőbe. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük