Sűrű, almás-fahéjas smoothie-tál: krémes joghurt az alapja
10 perces reggeli, mégis az egyik legtáplálóbb napindító, tele vitaminnal, fehérjével és rosttal.
Ha a megszokott eszpresszó helyett valami mással indítanád a napot, de nem szeretnél lemondani a kávédról sem, próbáld ki ezt a receptet. Smoothie is, desszert is, koffeinbomba is egyben.
Bár első olvasásra furcsállottam a receptet, a banán tökéletesen működik a kávé mellett. Nem lesz zavaró sem az íze, sem az állaga, inkább csak édesíti a kávét, miközben gyümölcsös aromát is ad neki.
Hogy picit desszertesebb irányba vigyük, kakaót is kevertünk bele, ha pedig nem elég édes a banán, amit használtál, mézzel ízesítheted. Mindenképp adj neki egy esélyt: ha úgy szeretnél felpörögni reggelente, hogy közben pluszenergiát is kapsz, ez a lehető legjobb módja.
A banánokat hámozzuk meg, daraboljuk össze, majd tegyük 1-2 órára a fagyasztóba, mielőtt elkészítenénk a kávét.
Közben főzzünk le egy hosszú kávét, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt kávét, a kockákra vágott banánt, a kakaót, a tejet és a vaníliát tegyük turmixgépbe, majd dolgozzuk össze, míg krémes, egynemű ital nem lesz.
Ha nem elég édes az ízlésünknek, mézzel édesítsük.
Öntsük szét az italt 2 pohár között, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu