
Sűrű, almás-fahéjas smoothie-tál: krémes joghurt az alapja

10 perces reggeli, mégis az egyik legtáplálóbb napindító, tele vitaminnal, fehérjével és rosttal.
Ha energikusan kezdenéd a napot, indítsd smoothie-val a reggeleket, a vitaminbomba gyümölcsöknek és a fehérjében gazdag joghurtnak köszönhetően biztosan kitart délig a lendület. A lédús alma mellé körtét is keverj, a két gyümölcs mellől pedig nem hiányozhat a melegítő fűszer, a fahéj sem. Ha natúr joghurttal dolgozol, mézet is adj hozzá, de ha ízesítettet választasz, nem szükséges egyéb édesítő.
A smoothie-tálat érdemes különféle rostban és vitaminban gazdag feltétekkel kínálni, ezektől egyrészt laktatóbb és táplálóbb, másrészt mutatósabb is lesz, ha szépen rendezed el őket.
Almás-fahéjas smoothie-tál

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab alma
- 2 kisebb darab körte
- 280 gramm görög joghurt
- 1 ek fahéj
- 2 ek méz
- 70 gramm mandula
- 80 gramm zabpehely
- alma (a díszítéshez)
Elkészítés:
Az almát és a körtét pucoljuk meg, a magházukat szedjük ki. Vágjuk nagyobb darabokra, tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a joghurtot, a fahéjat és a mézet, majd pürésítsük, míg egészen egynemű nem lesz.
A smoothie-t osszuk szét két tálka között. A tetejükre szórjunk zabpelyhet, durvára darabolt mandulát, szeletekre vágott almát. Ha szeretnénk, mézet is csorgathatunk rá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!