Szaftos, omlós csirkecomb almával: laktató, ízbomba fogás
Ízletes ebédet készítenél könnyen beszerezhető alapanyagokból? Próbáld ki a hagyma-alma-csirkecomb kombinációt, és nagyon izgalmas fogást tálalhatsz!
Nyáron nem csak sütni érdemes a szezonális gyümölcsökkel, főzésnél is használhatod őket. Légy bátor, párosítsd bátran a hússal a gyümölcsöket: az édes zamatúak jól állnak a csirkehúsnak, éttermi szintű fogást tálalhatsz, méghozzá egyszerűen!
Az őszibarackból készült pác egyszerre édes és pikáns. Az erőteljes zamatot a mustártól kapja, amit növelhetsz chilipaprikával is. A sütőbe kerülő húsra érdemes őszibarackszeleteket is tenni, úgy még gusztusosabb és finomabb lesz az étek.
Az őszibarackot mossuk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki, majd cikkelyekre vágva tegyük aprítógépbe. A gyümölcshöz adjuk hozzá az olajat, szójaszószt, fehérborecetet, mustárt, fokhagymát, sót és borsot, és indítsuk el a gépet, keverjük simára az alapanyagokat.
A húst szeleteljük fel tetszés szerint (ne legyen túl vékony a szelet, és egyben is lehet hagyni a filét), majd a barackos pácba forgassuk bele. Fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára.
A hagymát hámozzuk meg, és tetszés szerint szeleteljük fel. A hagymaszeleteket borítsuk tepsire, majd tegyük rá a hússzeleteket, a húsra pedig öntsük rá a pácot. Ha szeretnénk, a hús tetejére tehetünk még barackszeleteket.
Ezután toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu