A görög citromos csirke a hétköznapok megmentője: tápláló és egészséges vacsora gyorsan

görög citromos csirke cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csupán egy plusz hozzávaló kell a csirkecomb mellé, hogy egészen különleges legyen, ráadásul nem is kell végig a tűzhely mellett állnod.

Akár a szószosabb húsokat kedveled, akár a fűszeresebbeket, a csirkehúst is nagyon sokféle változatban teheted az asztalra. Ha a szaftosabb verzióra szavazol, akkor érdemes szósszal együtt készíteni, a fehérbort ne csak kortyolgasd a csirke mellé, hanem süsd is abban, meglátod, milyen jól beszívja majd a hús az aromákat.

A szószok mellett az édes gyümölcsök is illenek a húsokhoz, az alma tökéletes választás egész évben. Csak pakold a csirkecomb mellé, majd hagyd, hogy belesüljön a húsba az édeskés íze. Nem csak az alma, a fanyarabb citrom is szuperül passzol a húsokhoz.

Az alábbi receptnek az az óriási előnye, hogy nem kell mellette állni, a sütő végzi a munkát, így te addig nyugodtan teheted a dolgodat.

Görög citromos csirke

görög citromos csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 darab csirkecomb (felső)
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál oregánó (szárított)
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál rozmaring (szárított)
  • 1 csipet cayenne-bors
  • 120 milliliter citromlé (frissen facsart)
  • 120 milliliter olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 200 milliliter csirkealaplé
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki. A fokhagymát nyomjuk össze. 

A csirkecombokat tegyük egy nagyobb tálba. Sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk rá az oregánót, a rozmaringot, hintsük meg egy csipetnyi cayenne-borssal.

A citromlevet és az olívaolajat keverjük össze, adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát is. 

A csirkecombokat a bőrös felükkel felfelé tegyük bele a tepsibe, majd öntsük rá a marinád nagy részét és a csirkealaplevet. 

Toljuk a sütőbe, süssük 20 percet. Ezután kicsit mozgassuk meg a csirkét, majd süssük további 25 percet, közben locsoljuk rá a maradék marinádot és várjuk meg, amíg a hús szépen megpirul. 10 perccel a sütés vége előtt tegyünk a húsra citromkarikákat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük