![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A görög citromos csirke a hétköznapok megmentője: tápláló és egészséges vacsora gyorsan
![görög citromos csirke cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3991/39912/399128/39912809_3045567_88e0c44eac3cd20f97f2b814267297fe_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Csupán egy plusz hozzávaló kell a csirkecomb mellé, hogy egészen különleges legyen, ráadásul nem is kell végig a tűzhely mellett állnod.
Akár a szószosabb húsokat kedveled, akár a fűszeresebbeket, a csirkehúst is nagyon sokféle változatban teheted az asztalra. Ha a szaftosabb verzióra szavazol, akkor érdemes szósszal együtt készíteni, a fehérbort ne csak kortyolgasd a csirke mellé, hanem süsd is abban, meglátod, milyen jól beszívja majd a hús az aromákat.
A szószok mellett az édes gyümölcsök is illenek a húsokhoz, az alma tökéletes választás egész évben. Csak pakold a csirkecomb mellé, majd hagyd, hogy belesüljön a húsba az édeskés íze. Nem csak az alma, a fanyarabb citrom is szuperül passzol a húsokhoz.
Az alábbi receptnek az az óriási előnye, hogy nem kell mellette állni, a sütő végzi a munkát, így te addig nyugodtan teheted a dolgodat.
Görög citromos csirke
![görög citromos csirke recept](https://kep.index.hu/1/0/3991/39912/399128/39912821_28815966c7b274c0ddd84eb96f9578a6_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab csirkecomb (felső)
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál oregánó (szárított)
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál rozmaring (szárított)
- 1 csipet cayenne-bors
- 120 milliliter citromlé (frissen facsart)
- 120 milliliter olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 200 milliliter csirkealaplé
- 1 darab citrom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki. A fokhagymát nyomjuk össze.
A csirkecombokat tegyük egy nagyobb tálba. Sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk rá az oregánót, a rozmaringot, hintsük meg egy csipetnyi cayenne-borssal.
A citromlevet és az olívaolajat keverjük össze, adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát is.
A csirkecombokat a bőrös felükkel felfelé tegyük bele a tepsibe, majd öntsük rá a marinád nagy részét és a csirkealaplevet.
Toljuk a sütőbe, süssük 20 percet. Ezután kicsit mozgassuk meg a csirkét, majd süssük további 25 percet, közben locsoljuk rá a maradék marinádot és várjuk meg, amíg a hús szépen megpirul. 10 perccel a sütés vége előtt tegyünk a húsra citromkarikákat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!