Barackos cobbler: édes gyümölcsre kerül a roppanós tészta

15
Nyomtatás
Barackos-cobbler-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cobbler a morzsasütiknek egy picit módosított, de pont annyira egyszerűen készülő és finom változata: most egy őszibarackos receptet mutatunk.

Ez a desszert összeállításában nagyon hasonlít a morzsasütihez, hiszen itt is tésztaréteg kerül a választott gyümölcsre, és együtt sülnek meg. Míg azonban a morzsasütinél egy édes tésztamorzsa sül a gyümölcsre, addig a cobbler (ejtsd kobler) esetében ez egy lágyabb, kanalazható massza.

Ebben a receptben az őszibarack a főszereplő, amely sütés során már-már lekvárrá sül a tészta alatt, így a lágy gyümölcs és a ropogós tészta tökéletesen kiegészítik egymást. A desszert vegán, így tojásallergiával és tejérzékenységgel is bátran fogyaszthatod.

Barackos cobbler

Barackos-cobbler

Hozzávalók 4 személyre

A gyümölcsös réteghez:

  • 5 db nagy őszibarack
  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 1 ek. kukoricakeményítő (opcionális)

A tésztaréteghez:

  • 100 g szobahőmérsékletű vajalternatíva
  • 50 g cukor
  • 1 ek. kókuszjoghurt
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 150 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki, és igény szerint hámozzuk meg. Vágjuk közepesen vékony szeletekre, keverjük össze a cukorral, vanílaikivonattal, citromhéjjal és kukoricakeményítővel, majd borítsuk egy közepes tepsibe vagy jénaiba (a forma nem számít).

A tésztaréteghez habosítsuk ki a vajalternatívát a cukorral, adjuk hozzá a kókuszjoghurtot és a vaníliakivonatot, majd mehetnek bele a száraz hozzávalók is (liszt, sütőpor, só). Keverjünk belőle lágy tésztát, majd kanalazzuk a barackok tetejére úgy, hogy viszonyag egybefüggő réteget kapjunk, de még kivehetők legyenek a buckák.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranyszínűre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon