Szilvás morzsasüti sok fahéjjal: krémesre sül benne a gyümölcs

Szilvas-morzsasuti-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szilvás morzsasüti a megúszós desszertek közé tartozik, hiszen egyszerűen és kevés munkával készül. Ennek ellenére annyira finom, hogy az utolsó morzsája is elfogy majd.

A morzsasütik a leghálásabb desszertek, hiszen nemcsak gyorsan és egyszerűen készülnek, de rengeteg módon variálhatók, és a legtöbb étrendbe beilleszthetők. Zab- és mandulalisztből sütve gluténmentes, növényi olajokkal vagy vajalternatívával pedig vegán lesz a végeredmény.

Ez a szilvás változat az utóbbi kategórába sorolható, hiszen semmilyen tejtermék nem szerepel benne. A morzsaréteg mindössze 5 hozzávalót tartalmaz, így percek alatt összedobhatod, a szilvás töltelékbe pedig a fahéj mellett reszelt narancshéj is kerül, ami nyáron is ünnepivé varázsolja a süteményt.

Szilvás morzsasüti

Szilvas-morzsasuti

Hozzávalók 6 személyre

A szilvás réteghez:

  • 1 kg szilva kimagozva és feldarabolva
  • 50 g cukor
  • 1 db bionarancs reszelt héja
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek kukoricakeményítő

A morzsaréteghez:

  • 250 g búzaliszt
  • 100 g cukor
  • 1 csipet
  • 50 g apróra darabolt mandula
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 150 g vajalternatíva
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze a feldarabolt szilvát, a cukrot, a narancshéjat, a fahéjat és a kukoricakeményítőt, és borítsuk egy közepes tepsibe vagy jénaiba (a forma nem számít).

Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát és a vaníliakivonatot, és morzsoljuk szét benne a vajat. Akkor jó, ha az ujjunkkal összecsípve összetapad, de ne számítsunk összeálló tésztára.

Morzsoljuk a keveréket a szilva tetejére, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30-40 perc alatt süssük aranybarnára. Fogyasztás előtt hagyjuk legalább 15 percig hűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük